January 27, 2009

:: Tag :: letih den nak menjawab ni...

Lama dah tak update blog dan tak jenguk blog rakan2 lain... tup tup bila jenguk je blog feresa, kena tag lah plak. Tapi bagus jugak, at least I can update my blog..hahahahaha..What should i do?

1. Apabila telah terpilih dengan malangnya, silalah menulis 16 perkara rawak sama ada tentang fakta, perangai tak senonoh, ataupun hala tuju hidup anda.
2. Silalah hasut 16 orang lain untuk melakukan perkara ini.
3. Sila tanda manusia yang telah menanda anda diperingkat awal.
4. Ketahuilah, jika anda terpilih ia adalah kerana anda juga manusia biasa yang perlukan perhatian dan kasih sayang yang secukupnya ketika bayi.

Starto...

1. Dah lama tak bawak kereta..tapi skill tetap ada...
2. Suka guna sesuatu barang sampai lusuh or dah confirm tak leh pakai...baru beli yg baru...
3. Suka makan nasi lemak..tak pernah jemu walau makan bbrp hari berturut2
4. Love watching Kdrama
5. Love watching Jdrama
6. Suka tgk wayang..tapi tak semua genre lah
7. Collect DVD - CSI Vegas, Lost, Heroes, Prison Break, HP n macam2 lagi
8. Terkini..addicted to Twilight saga
9. Suka sangat kucing tapi tak suka bela kucing
10. Geram kalau jumpa set make up, cosmetic, skin care yg kecik n comel, pastu mesti nak beli tapi pastu jarang digunakan...ntah apa2 je..
11. Suka xtvt lasak n outdoor....mountain climbing, trekking, kayak, camping, cycling etc...tapi lama dah tak buat xtvt cam ni..last pun masa 2006.. agak2 leh cope lagi ker..
12. Dah boleh dah swimming from end to end pool..walau rasa cuak tetap ada...hahaha...
13. Nak mengemas memang payah, tapi kalau dah mula mengemas tak berhenti selagi tak puas hati....
14. Tak kisah sangat dengan fashion terkini..jarang shopping pakaian...pakai dan belasah je apa yg ada...
15. Tak berkira pasal makan....suka makan dan try makan kat restoran yg kawan2 recommend... lagi2 kalau katanya sedap...
16. Siapa plak yg den nak tag ni???? musykil..musykil...tak dapat den nak tag 16 org ye...so, ni je lah yg den tag...

Jimmie
Yaya
Ain
Hanum

Komen2:

Hanum said...
Boleh tak dah kian zaman...aku bau tau ko ade blog!! I put the link to mine okeh? Happy blogging!!! :)
27 January 2009 11:10


iRa said...
blog suka suki hati je nih...:)
28 January 2009 01:31

January 22, 2009

Boys Before Flower

dalam fening2 tu, last weekend sempat lagi tengok HYD KVersion... hahahaha..sabor je lah ya....... hmmm...... sebelum citer pasal HYD K Version jom imbas semula dua version yg ada... peminat2 HYD mesti tau kan...
Meteor Garden 1 (2001)... tak leh tahan tgk Jerry ngan rambut nanas nya itu...tak minat sangat version ni... amik masa yg lama nak perabis tiap episode..siap skip2 lagi...

Meteor Garden 2 (2002)... yg ni banyak skip...tak tau lah nape... tapi memang tak minat version ni...

Hana Yori Dango 1 (2005)... suka sangat JVersion..lagi2 si Hanazawa Rui tuh... cool je... si Makino ni pun comei je... elok lah tu dengan si Domyoji...

Hana Yori Dango 2 (2007).. sambungan yg dinanti2kan...

Hana Yori Dango Final (2008)... biasa2 aja... maybe sebab film dan final.. dah dapat agak apa akan jadi... cuma tak sangka mak ayah Makino yg suruh buat cam tu.. bagus gak.....


Boys Before Flowers (2009).. akhirnya ada plak KVersion...so far so good...dah tgk sampai epi 5.. best gak le minah ni bawak watak JanDi...LMH & KHJ pun boleh tahan....pengolahan cerita sedikit berbeza daripada HYD JVersion, tapi tidaklah mengubah cerita ni... sekurangnya2 tak sama...so, seronok lah penonton...kalau dah boleh expect semuanya tak de element surprise lah plak...so, kita tunggu je lah macam mana keseluruhan KVersion ni...

January 21, 2009

a bit relieved ..


hmm...masih lagi dalam mood pening walau dah sedikit lega... tiada story yg menarik buat masa ini.. minggu ni sibuk menguruskan surat2 permohonan utk dihantar ke sponsor.. mohon apa? mohon sedikit pembiayaan (sedikit ker? bagi kami banyak lah.. kalau terpaksa keluarkan duit sendiri memang terasa) ... cuma harapan sangat tinggi agar permohonan diluluskan... walaupun agak terlambat, tapi belum cuba belum tahu kan... kalau tak cuba langsung lagilah menyesal...
so, hopefully everything gonna be ok....

January 15, 2009

Pening, pusing, risau... this week theme






Komen2:

ainzoo said...
nape kak?
Risau itu perlu tapi jgn smpi stress yee...
Same situation here...plis..its freaking cold...
Tarik napas pepanjang & marilah kita ber’cayok2’..eheh
16 January 2009 13:26

easyou said...
alala napa la tu fening2...
19 January 2009 13:26

iRa said...
huhuhuhu...chaiyok..ganbatte...
semua kuar....
21 January 2009 07:22

January 9, 2009

Ada Masa Mata

one of Siti's new song from Lentera Timur album...CD yg di kirim dari tanah air lum sampai lagi...tapi dah pernah dengar lagu ni...biasalah muat turun je..:) very the M. Nasir nyer style lah...belum serasi ngan halwa telinga...tapi really love the lyric... sangat puitis and tersirat...



ADA MASA MATA (SITI NURHALIZA)

Lagu: M.Nasir
Lirik: AD Samad

Ada masa masa
Bukan dgn mata
Nak menilai rupa
Mana cantik molek dan manis
Tetapi itu kerja hati

Melihat dari pekerti

Ada masa masa
Dari sisi sama
Masih tetap jua
Pandangan boleh berbeza
Asalkan saja di hati
Sudi cuba memahami

Ada masa mata
Ada sahaja
Ada yang tidaklah kena
Cerewet mencari sempurna
Terlupa apa berharga

Ada masa mata
Ada ketika
Tak terlihat cela
Kerana hati sudah suka
Seperti juga aku
Bila mengenali dirimu

Jangan kunci
Pintu hati
Lepas pandang
Sebalik diri
Bila indah telah pudar
Atas apa kita berdiri

ira: dah edit lirik...thanks makhlukperosak..:)

Komen2:

YaYa said...
forum!!!!!hahhah..aku g travel daa kat Europe..nk kene prepare buah tgn dak2 nih..ehehehe..wass..aku jmpe dak Birmingham (cmne nk eja nih) ms stay kat London..tp lupe nk tny lebeh ms tuh.nnt aku settle down preparation utk new sem then aku jengok2 korang ye.
10 January 2009 07:15

ainzoo said...
ala kak...lom dpr dngor l gar lgu nih..mcm best he lirik...
10 January 2009 08:58

iRa said...
yaya...padanlah sonyap je..dah le memang jarang nampak ko lepak sana...blog pun dok pindah randah...ekekeke...amboi...apesal tak bgtau ko ada kat London...mana tau kita selisih bahu ker...hahahaha...
10 January 2009 09:58

iRa said...
ain...apa lagi..dload je...:):)
10 January 2009 09:59

MaHlukPerOSaK
Lirik banyak yang salah lah..n ada sentence word missing dia nye lyric....plx update k...huuhu
06 February 2009 21:54

iRa said...
makhluk perosak --> thanks..ni lah kekdahnya kalau copy paste je drpd mana2...ekekeke...nanti ku recheck liriknya...

January 5, 2009

snow again..

Pagi2 tadi tgk luar je bumi dilitupi dengan salji...huhuhu...tak sangka plak snow nak turun... tebal jugak.. sampai petang ni pun still putih lagi permukaan bumi...kiranya lambat cair..kalau tidak biasanya dalam 2-3 jam dah cair dan tak nampak putih pun... tapi yg tak bestnya licin... kena hati2 bawa kereta dan bila berjalan... kalau tidak jatuh umpama nangka busuk lah...

pandangan dari tingkat 3....suasana sekitar jam 9 pagi..agak tebal juga...licin pun licin..kenalah jalan perlahan-lahan dengan sopan santun...


masih dari tingkat 3 juga....suasana sekitar jam 4 petang...masih tebal lagi salji tu...selalunya kalau snow turun pagi dan berhenti selepas bbrp jam, bila petang biasanya dah cair...takde tinggalan pun...ni masih tebal lagi...

based on news yg dibaca tadi, fenomena ni akan berterusan di beberapa tempat di sini terutama di northern England...di Midlands cuma light snow je... kalau tgk this week forecast ... suhu tertinggi pun cuma 3 degree je... suhu terendah mencecah -5 degree...sejukkkkk......

kat bawah ni article hari ni from
http://news.scotsman.com/latestnews/Britain-braced-for-big-freeze.4844732.jp
Britain braced for big freeze

The Arctic start to 2009 caused havoc on the roads today and forecasters are predicting more freezing conditions to come.The end of the Christmas break was marked by a wave of rain, sleet and snow which turned to ice in many places as temperatures dropped overnight.

The Met Office issued a severe weather warning for London and east and south east England this morning with widespread icy roads and pavements.Dan Adamson, a forecaster at MeteoGroup UK, the weather division of the Press Association, said: "There was more cloud last night and that brought snow but it also meant it did not get as cold as Saturday night.

"Across the country tonight we are likely to see average temperatures between -4C and –7C with Northern Ireland being a little bit less cold."Last night temperatures as low as –8C were recorded in northern Scotland and they fell as far as –6C in parts of England and Wales.The icy conditions played a part in a fatal accident in Lincolnshire where a woman was killed when her car got stuck on a level crossing and was hit by a train.The 30-year-old was driving over the crossing in South Drove, near Spalding, when her car clipped a Ford Transit van heading in the opposite direction.She was hit by the train as she tried to drive off the crossing, which was described by police as "like a skating rink".

The weather brought problems for drivers with the AA saying they expected to be called to more than 20,000 breakdowns by the end of the day.An AA spokesman said: "The cold weather has combined with the return to work and schools making it a very busy day – most of the extra workload is home starts with flat batteries being the most common call-out."The chill prompted water company Severn Trent to appeal to its eight million customers across the Midlands and Wales to protect their water systems, after reports pipes were freezing even with heating on full blast.And pensioners were advised to take extra precautions to make sure they stay warm during the cold weather.

Director General of Age Concern Gordon Lishman said: "With predictions of more snow and freezing temperatures this week we are urging vulnerable older people, who are more susceptible to the cold, to take extra precautions to stay warm and keep active."Many of the poorest pensioners are struggling to afford paying for essentials like food and heating. Yet despite this, up to £5 billion in benefits is still going unclaimed."He said anyone worried about high energy bills should call the charity's free helpline on 0800 00 99 66 for advice.Police in Cumbria warned that children were risking their lives by playing on the ice covering one of England's largest lakes.Youngsters were seen on Saturday trying to smash holes with boulders as they played on the ice 50ft from the shore on Derwentwater in the Lake District.Meanwhile, in Gloucestershire 15 schools were closed with people living in Cheltenham and the Forest of Dean waking to find their cars and pavements under a blanket of snow.The current cold snap is set to continue until the weekend when milder weather may finally arrive.


Related Articles:

Article 1
Article 2
Article 3

Komen2:

easyou...
xkena gaya, mcm main ski atas jalan la ya..banyaknya yuki..kat sini sepoi2 je..xdapat nak snap pun
06 January 2009 03:15

iRa said...
ni first timr tebal macam ni...sebelum ni ciput je...kalau pagi turun..tghari dan cair...takde kesan pun...lagi satu factor suhu kot...this week mostly –ve je suhunya...
06 January 2009 09:20

xeaa said...
bestnye. Keluar rumah je, dah boleh ice skating. kat mesia, kena pi sunway pyramid, bayar rm20, baru boleh main.
Itupun asyik jatuh2 je.heeee
06 January 2009 19:50

iRa said...
ice skating? Ekekeke...memang ice skating lagi2 kalau terslip n jatuh....
07 January 2009 03:15

ainzoo said...

ku rasa apa yg kau rasa...ehe.mmg xbest nk bjalan atas lapisan ais yg licin tu..sengal2 pinggang sbb nk mbalancekan badan.rasa macam nk pakai kasut yg ada paku2 sikit kat tapak spy ble jalan dgn machonya...Labok pun so far sjuk.kdg2 smpai -9cel.xsanggup rasanya nk duk kat area yg lagi sejuk dr tu..uhuhu..
07 January 2009 08:43

iRa said...
ain..mujur bukan kat Canada...kalau tidak lagi beku kan.. :)
*tgk ain pakai boot tu macam best je...
08 January 2009 03:05

January 3, 2009

bus fare increase once again...

tgklah tu... tiket terakhir di tahun 2008 masih lagi 1.50 for maximum fare... 3/01/09 dah jadi 1.70...

aduhh... tambang bas naik lagi... kat sini ada 3 kategori tambang bas yg biasa ku bayar... Short Hop, Max fare & Day Saver...Short hop ni kiranya from certain point to certain point... kalau Max fare ni tak kisahlah jauh mana...tapi kalau nak untung terutama kalau naik turun bas berkali2 dalam sehari lebih baik amik Daysavers.. mula2 rega Short Hop cuma 1 pound, Max fare cuma 1.40..Day saver kalau tak silap 2.80 (masa ni jarang guna Daysaver).. pastu naik pulak Short Hop = 1.10, Max fare = 1.50 & Day Saver = 3.00.. tup2 mulai 2 Jan 09 tambang bas bertambah lagi..Short Hop = 1.20, Max fare = 1.70 & Day saver = 3.30...aduhai...tambang oh tambang........

January 1, 2009

Salam Maal Hijrah dan Happy New Year..

Salam Maal Hijrah & Happy New Year… tahun berganti lagi… apa azam tahun ni? Dah tercapaikah azam tahun lepas… perlu ke azam ni? Depends on individual… personally, aku twist azam ni kepada planning… ada yg menjadi…tapi ada juga yang tergelincir skit… kadang2 tergelincir sebab diri sendiri…kadang2 faktor2 luar pun mempengaruhi… yg penting apa sahaja azam atau plan korang, mana yg dapat dilaksanakan, laksanakanlah… kalau yg tak terlaksana dan boleh bawa ke depan (macam baki bawa ke depan lah plak..)… bawalah ke tahun depan…cuba lagi… mana tau terlaksana kan… walau apa pun azam yg di tanam, tapi kalau tak buat tak menjadi jugak kan… so fikir2kan lah….
Anyway…untuk diri sendiri dan semua, semoga tahun ini lebih baik daripada tahun2 sebelumnya…semoga apa yg diimpikan terlaksana…ingatan buat diri sendiri juga, kena lebih rajin dan usaha… push diri sendiri… jgn leka dan lalai… sentiasa berdoa dan mohon padaNya