November 26, 2005

Lawn Bowl


tak pernah tau pasal lawn bowl... never ever heard of this sport... tup2 boleh plak terjebak ngan sukan ni...first time involve in this sport, dalam hati terdetik..macam senang je..dan macam tak penat je..maklumlah just jalan from one point to the other point.. tapi rupanya nak menghabiskan 21 end, penatnya..peluh berjurai2 tok sah cakap..confirm sunburns..muka pun gelap gelita buat beberapa minggu... (In tournaments, most games consist of 21 ends tapi kdg2 kalau nak kejar masa just count sampai certain max point je )..
jack n ball (gambar ketam)


colorful set of balls


Bacis lawn bowling equipment consists of a set of matching balls (4 piece dan semestinya sama gambar).. gambar2 atas ball ni tak akan sama dengan sesiapa..unik..hanya ada satu gambar je bagi setiap set of balls tu...contohnya kat atas tu gambar ketam..so hanya ada satu jenis je gambar tu...kalau kata kilang nak buat gambar ketam lagi..mesti lain daripada yg dah dikeluarkan ni...kadang2 ada yg berwarna warni..mestilah keempat2 biji bola tu sama warna dan sama gambarnya..kalau tak peliklah pulak ya...bola putih tu di panggil jack..kiranya peraturan paling simple for this game ialah nak make sure bola2 kira berada paling hampir dengan jack berbanding pihak lawan...strategi mesti ada..tapi panjang plak citernya nanti...

padang lawn bowl
Lawn bowls is usually played on a large, rectangular, precisely leveled and manicured grass or synthetic surface known as a bowling green...pastu dibahagikan kepada beberapa bahagian yg sama besar dan dikenali sebagai rinks....kiranya macam lane... yg atas tu padang rumput...bukan padang syntethic...

November 15, 2005

Kdrama lagi - All In

Kali ni dah melekat dengan Kdrama...semuanya gara2 Beautiful Days...my friend bought this CD....ala, member yg bagi pinjam citer Beautiful Days tu lah...lucky me, boleh pinjam...:)

Masih actor yang sama, Lee Byung Hun….and the drama is All In...LBH as Kim In Ha and his co-actor is Song Hye Gyo as Min Soo Yeon/Angela. Personally, i still like Beautiful Days...garapan dan love story dalam BD lebih menarik daripada All In...but still, LBH acting memang superb...tak dapat dinafikan...

kedua-dua series memang berbeza dari segi storyline..All In more mengenai gambling..how In Ha semasa kanak-kanak dan remaja membantu pakcik dia in gambling...and how he involve in trouble, melarikan diri dan akhirnya kembali semula ke korea...

November 6, 2005

salam aidilfitri 2005

Alhamdulillah...sudah sebulan berpuasa di bulan Ramadhan, tibalah saat utk berhari raya...bermaafan sesama keluarga dan sanak saudara...berkunjungan sesama kita...open house jua yg di tunggu..menjamu selera pelbagai juadah...semoga ukuhwah terjalin mesra..SALAM AIDILFITRI buat semua...