June 21, 2008

Fridge Magnet Statford Upon Avon


lagi koleksi fridge magnet..ni masa ke Stratford Upon Avon...cantik...butterfly ni boleh di goyang2 kan...:)

Stratford Upon Avon

Stratford upon avon...dua kali dah pergi sini..mula-mula pergi sendiri...yg kali kedua bawa kawan pula..tempat lahir Shakespeare...sape tu??? William Shakespeare, a poet and playwright yg sangat terkenal...antara karya yg terkenal macam Romeo and Juliet, Macbeth, Hamlet, Julius Caesar etc...satu phrase Shakespeare yg paling aku ingat ialah "To be, or not to be: that is the question"...


hop on hop off bus...tapi tak naik pun, sebab kena bayar...selagi boleh jimat kan...at least duit bayar bas ni boleh guna beli souvenir....:)

kat sinilah beli souvenir...standard le..fridge magnet, key ring ngan postcard.. kadang2 je beli yg luar biasa skit...itu pun kalau ongkos yg ada luar biasa skit...


sekitar Stratford upon avon...cantik sebab ada tasik yg dipenuhi dengan burung2 dan angsa yg jinak...kalau bagi makan, dia datang dekat kita..lepak je...tak takut langsung...angsa2 kat sini pun tak ganas...jinak2 je...bangunan2 lama di preserve..di jaga dengan baik..kebanyakannya jadi kedai..luar tradisional, tapi bila masuk dalam moden sangat....bandarnya tak besar sangat..jalan kaki je pun boleh...dah memang kebanyakkannya khas utk pedestarian je...


rumah lahirnya William Shakespeare


Rumah mak Shakespeare...Mary Arden...



sempat naik bot...pusing2 tasik...tapi masa ni ujung2 musim sejuk..so pokok banyak yg gondol2 lagi...kalau musim bunga mesti cantik kan... kalau ada rezeki, boleh pergi lagi nanti masa summer....

June 13, 2008

Gomen ne Juliet (I'm Sorry Juliet) - Yamapi

Gomen ne Juliet...suker giler lagu ni..plus his performance yg best...he always give more than 100% of what he's doing..tak kisahlah lakonan or singing career...first time dengar lagu ni dah terpikat dengan melodinya..tambah plak ngan suara Pi + tengok dia perform live...dah le comei + adorable Pi nih...enjoy the song n performance..




credit to ladytenshi01

June 12, 2008

Ada Untukmu - Nubhan


credit to azilatube


sedapkan suara dak Nubhan ni...lain daripada yg lain...start suka suara dia masa konsert ke-2...masa tu lagu 'tak bisa memilihmu'...masa first week tu tak perasan lagi ngan kesedapan suara dak ni...akhirnya sampai ke final...dan dapat tempat ke-3...so, enjoy the song...

June 10, 2008

Fridge Magnet Stadium

ni ler kira2nya antara fridge magnet terawal yg dimiliki kat sini... disebabkan ke Old Trafford & Anfield, so dua FM ni jugaklah yg di beli....

Liverpool




Manchester United

Stadium...?? Ikut je lah...

Football??? Stadium??? Beckham kenallah…sebab orgnya handsome walaupun suaranya halus..ekekekekke…bola? not my fav sport.. sekadar tgk saja2..tolong2 jerit masa gol bolehlah..tapi segala tendangan, peraturan bagai..tak tau sangat…anyway I still know what is MUFC, Liverpool FC sebab my brothers n hubby peminat this club….one of my brother is fanatic MUFC and the other brother + my hubby fanatic Liverpool … so, bila dah berada di sini..apa lagi tak lepas peluang lah cik abg sayang nih….pergi mana??? Of course le Anfield Stadium…tapi dah ada kat sini tak kan just nak pergi ke stadium kelab kegemaran je kan..harus le pergi semua..kalau boleh lah….so, enjoy the pics …taken at Anfield (Liverpool FC), Old Trafford (MUFC), St James Park (Newcastle FC) and Aston Villa FC Stadium.

Liverpool


Manchester United


New Castle


Aston Villa