January 31, 2011

Tahniah Idah n Zahar

Alhamdulillah, majlis pernikahan dan kenduri di kedua2 belah pihak pengantin sudahpun selesai... dari jauh kami doakan semoga Idah dan Zahar kekal bahagia ke akhir hayat...selamat menjalani kehidupan baru...

aku ni, masih menanti gambar2 lain dari adik2 dan sedara maraku... yg ada ni pun setelah dipilih2, ni je lah yg ada setakat ni.... harap2 akan ada le yg lain menyusul...


pelamin kat dewan (Sabtu, 29/1/11)


Adam yg hensem with Iffah, Izyan and Cik Ipah comels...


Uda merangkap MC majlis hari Sabtu, Nazifah dan Cik Ipah


cik ipah dan Aqeel

makan tak ajak I....


Keluarga Hj Mohd Yusof & Hjh Fatimah di kenduri sebelah pihak lelaki, Ahad 30/1/11... minus Uda(tukang amik gambar kot), Akak dan Abg Madie (takde sape nak superimposed gambar kami ke?)

Ira: kalau ada gambar tambahan, boleh le letak lagi pas ni...

January 27, 2011

Tinggal sehari lagi.... Selamat Pengantin Baru adindaku...



Tinggal sehari je lagi sebelum adik ku bergelar isteri org... yup, petang esok, adikku Mursyidah Hj. Mohd Yusof akan bergelar isteri kepada Mohd Badru Zahar Hj Kamsan... kenduri pula pada keesokkan harinya, Sabtu... akak ngan abg madie tak dapat nak balik... kalau ada org nak sponsor boleh lah balik... huhuhu...

Apa2pun, tahniah dan selamat pengantin baru... selamat menjalani hidup baru sebagai suami isteri.. semoga berbahagia, kekal hingga ke akhir hayat...

January 12, 2011

akhirnya...sampahku di ambil jua...

ntah apa2 je tajuk... pasal sampah pun nak citer ke... bukan apa, sehingga isnin lepas, masuklah dua minggu sampah tak di ambil...ni kali kedualah yg berlaku, yg pertama semasa cuti2 krismas dan kali ni yg kedua....

nasib baik le isi rumah ku cuma dua org... so, plastik sampah kat luar umah tu cuma 3 ketui je... tak banyak.. tapi kalau tgk rumah jiran2ku... berlonggok2 le plastik sampah depan rumah... dan nasib baikle cuaca tgh sejuk.. so takde lah pencemaran bau dan penghurungan serangga yg tak sepatutnya... dan nasib baiklah juga kucing2 liar sangat2lah kurang berkeliaran di luar, kalau tidak memang bersepai2lah plastik2 sampah tu dikerjakan....dan makin indahlah permandangan di luar rumah....

antara sebabnya seperti yg dipetik dari BBC News:

In Birmingham, the situation was made worse by industrial action, which led to binmen walking out on 20 December in a pay dispute and subsequently working to rule.

Casual refuse collectors have been brought in to help council staff, but some areas have not had a collection for four weeks.

Matt Kelly, from Birmingham City Council, said: "We are apologetic, but we have had people working all over the weekend and today and we will have it sorted by Friday of next week."


kiranya sebab utama adalah mogok... sehingga menyebabkan council terpaksa amik pekerja sementara.... hmmm....hmmm....hmmm....

tapi semalam, sampai umah tgk2 dah ilang dah plastik2 sampah di depan umahku dan sekitarnya....... alhamdulillah... akhirnya sampah kami di ambil jua...

Ira: harap2 tak berlaku lagilah kejadian ni minggu hadapan...

January 11, 2011

I'm in love

macam suspen je tajuk... jatuh cinta ngan sape plak ni... huhuhuhu... tajuk lagu sebenarnya.. first time dengar lagu ni dalam dua bulan lepas kot... terus suka dengan lagu ni... melodi best, lirik best, suara penyanyi pun best... bukan lagu melayu mahupun english tapinya lagu korea... so, petang2 ni... best gak sambil buat keja, sambil2 dengar lagu ni... jadi ku kongsikan bersama dalam blog ni....


I'm in love (Narsha)

To be honest from the first time we met
saying I like you was not easy for me to do

If I don't approach you first
I was afraid of losing you

I wrote letters and prepare
small gifts for you

If my love for you
goes any deeper
it would only hurt me more
its true my mind is full of fear

I pray with all my heart
the person that I'm hoping for
I believe that person is you

I'm in love
I fall in love

There's no way around it
I can't hide my heart
you're so beautiful

I thought I never
gonna fall in love
but I'm in love
cause I wanna love you baby

Thruthfully from the first time
I met you
somewhere inside my heart
you crashed like a strong wave

You're the only thing
I think about all day
I can be a good lover
wanna be your four-leafed clover
I will make you feel like
the happiest woman in the world

You gotta believe me
make you never gonna leave me
I won't make you promises
I will just show it to you

I'm in love
with you baby

I fall in love
there's no way around it

Ira: suka dengan melodi dan lirik lagu ni..

Video and lyrics credit to: xMrsPandax and koreansplash.blogspot.com

January 7, 2011

Tambang bas naik lagi...

tadi, mcm sebelum2 ni... sebelum naik bas aku sediakan le duit tambang £1.70... tup2 ntah macam mana ternampak le plak kat badan bas tu di tampal harga tambang... rupanya dah naik 10p... pastu aku tgk lagi, rupanya naik sejak 2/1/11.........

serius memang aku tak tau pun tambang dah naik.... dan aku memang tak perasan langsung... kiranya semalam-semalam nya, aku naik bas bayar £1.70 je... ada sekali tu, aku siap cakap terang2 ngan driver tu, £1.70 please... dia tak cakap apa pun... dia ok je...huhuhuhu... so, bukan salah aku lah ya.... boleh gitu?


Ira: asyik naik je... tahun lepas dari £1.50 jadi £1.70.. kali ni jadi £1.80... tapi nasib baik naik 10p je... kalau tak lagi syahdu....

January 1, 2011

Selamat datang 2011

Selamat tinggal 2010... Selamat datang 2011... semoga tahun 2011 membawa lebih makna dan harapan buat kita.... buat semua yg masih berjuang, semoga semuanya sukses...