January 17, 2006

Harry Potter & the Goblet of Fire

Poster

Harry & Ron @ the party
Harry with Cedric

Harry and Hermione before the first task


I liked this 4th series more than the earlier series...I've read the book before, so memang lagi faham dan lagi best bila tengok citer ni..altough not all part in the book where add in the movie...adalah yg di potong sana sini...asalkan sampai maksud ceritanya dan tak berubah jalan cerita....masa ni Harry, Ron & Hermione kena deals with Lord Voldermort yg dah sedikit demi sedikit mula berkuasa dan mengumpulkan pengikutnya...Ralph Fiennes pun best...dapat bawa watak LV dengan baik....suka sangat siri ke 4 ni becoz of the Triwizard tournament itself n macam mana pengikut2 LV tu blended kelicikan depa supaya Harry yg menang dan akhirnya dapat teleport dan berjumpa ngan LV..hampehh je kan..tak sangka goblet tu dah di sihir dan menyebabkan Harry n Cedric teleport plak..dah le Cedric mati..aduhhh...sedihnya masa ni..... apa2 pun memang tak puas tgk sekali...kena cari CD plak lepas ni...:)

January 11, 2006

azam baru :: tahun baru


2005 berlalu pergi...2006 bermula sudah....perlukah azam baru setiap tahun baru??? perlukah azam baru jika kita tak menunaikan azam tahun lepas?? nak di bawa ke depankah azam tahun lepas..macam baki bawa ke depan dalam subjek akaun plak rasanya...

depends on individual..some people said they need new year resolution as one way to make them became more discipline...some people just made one as everbody got one...macam mana tu..ikut2 org...apa2 pun..pokok pangkalnya terpulang pada individu...azam dan nawaitu..sama sahaja...panjatkan doa...lebihkan usaha...tetapkan niat..insya allah...apa yg dihajati dapat dicapai....Selamat Tahun Baru