September 30, 2010

Caravan @ Haven Hopton, Great Yarmouth


nak citer pasal bercaravan kat Haven Hopton hujung minggu baru ni.... first time stay kat caravan haven holiday ni... ni pun gara2 dapat offer Holiday in the Sun... offer tak offer pun nearly 100 pound gak... tapi murah le for 4D3N (Jumaat - Isnin)...tapi kami stay sampai Ahad je... share plak dengan kak Maz n family.... kira oraittt lah tu....

nak kata best pun ada, tak best pun ada.... bukan apa.. yg tak bestnya sebab ujan memanjang... so tak dapat le nak fully utilized masa utk explore sungguh2.... bertolak jumaat malam ke Great Yarmouth... tiba dah jam 11 malam... makan2 skit... pastu tidoq....


esoknya nampak ada matahari skit... so, pi ke Bure Railway Station.... saja nak rasa pengalaman naik steam train... pergi balik amik masa sejam lebih... lega sebab tak ujan sangat.... just main cak2 je....


pastu kami ke tepi pantai kat Great Yarmouth... sempatlah ke Model Village jap... sedang elok kuar dari Model Village ni... ujan selebat2nya... so nak tak nak balik le ke caravan... makan2...rehat2.. solat sat... pastu kami ke indoor pool.... best gak... dapat le swimming dua tiga round... lama dah tak swimming....best..best... malam takde buat apa... masak2, makan2 je kejanya...


pasgi esok...cuaca pun agak ok... so lepas check out.. kami pi tepi pantai sat... nak bergambar sebab semalamnya ujan... tak sempat nak posing... pastu ke Norwich Stadium... yg ni tempat cik abg2 lah... amik gambar skit... pastu terus gerak ke Cambridge...

sepanjang perjalanan, ujan memanjang... sampai kat Cambridge pun ujan gaks... apakan daya..dah sampai redah je lah... naik park n ride bus... pusing2 punya pusing..nasib baik kak maz tanya driver perhentian yg sepatutnya kami turun... so, turun dan cari destinasi yg nak dituju...Muzium Fitzgerald... jumpa dan masuk lah dalam tu.. sambil2 memanaskan badan yg sejuk ni...huhuhuhu... kuar dari muzium pun ujan tak berhenti2 lagi... so, teruslah menuju ke bus stop park n ride tu dan balik...

begitulah serba sedikit kisah di Great Yarmouth n Cambridge... rasanya kalau tak ujan panjang lagi citer ni... sebab banyak skit tempat yg di cover... takpelah, yg penting dah sampai... :)