June 22, 2012

sehari @ ICCIS 2012

Alhamdulillah...selesai sudah ku menghadiri ICCIS 2012 kat KLCC... memang kalut jugak lah.. conferencenya dari 12-14 June 2012, tapi aku cuma pergi 2 hari 1 malam... lama dah tak ke KL sendirian so ala2 macam pelancong jugak lah... hahaha.. macam lagi expert jalan2 kat oversea je daripada tanahair sendiri bunyinya.. menyampah plak org baca ni... :)


Nasib baik ada adik aku si Uda ni.. yg memang very the expert dengan KL... so dia lah jadi pemandu ku dari KL Sentral ke Quality Hotel, KL... tapi dari Quality Hotel aku turun naik LRT je lah nak ke KLCC tu... sonang... walaupun bersosak2 ngan org ramai.. maklumlah waktu pegi tu waktu org nak masuk keja.. waktu balik pulak, waktu org balik keja.. nasiblah...

Masa kat KLCC tu, tgh syok2 duduk dalam dewan sementara nak tunggu perasmian tu ternampak le plak gang satu fakulti, si Nazri... apa lagi aku melambai2 le suh dia join aku... kiranya adalah kawan dari acara perasmian, masa keynote speaker nya syarahan dan masa lunch... masa lunch ni plak terjumpa Dr Zuki..pensyarah UMP.. dulu2 sama2 satu tempat keja lama ngan Dr. Zuki ni masa kat Pekan... tapi takde sesi fotografi ngan Dr Zuki.. maklumlah tgh lunch.. aku pun lapar masa ni.. makanan sedap2... hehehe


lepas makan, aku ngan Nazri berpecah.. maklumlah sesi aku ptg tu.. kenalah ready apa yg patut kan... dah le jadi chairperson... terkezut gak masa dapat schedule tu.. nama naik jadi chairperson... tapi tak, kita jalankan je tugas tu... 

alhamdulillah, aku dapat menjalankan tugas sebagai presenter dan chairperson dengan jayanya (wahhhh...puji diri sendiri...).. ye lah sape lagi nak puji kalau bukan kita kan... clap for urself...hehehehe... lepas dah settle present dan tutup sesi petang tu..aku pun bergegas2 ke TBS... masa datang tak sempat nak explore TBS ni... bila nak balik ni baru sempat explore.. very impressive... teratur dan nampak ekslusif.. harap2 sentiasa begitulah...  




well.. naik bas, apa lagi..letak kepala.. pejam mata...lena lah... dan alhamdulillah sekali lagi...selamat sampai ke destinasi yang di tuju....