April 30, 2013

Kiri kanan atas bawah.... merata2 ada buku...

memandangkan pesta buku dah tiba, maka sekali lagi aku merangka2 plan utk ke sana... kali ni nak pergi dengan family plak.... dah bincang2 ngan hubby dan adikku, so kita org pun plan nak g ke sana pada hari kedua pesta buku....

dalam hati memang dah pasang niat nak beli novel2 dan buku2 motivasi dan buku agama... kami semua bermalam kat umah adik di Selangor... pagi2 tu dia lah yg hantar kami ke PWTC... tak de kuasanya nak bawak keta ke sana...nak cari parking pun dah satu hal... kami tiba dalam jam 10 pagi... wahhhh...sudah sangat ramai org....

memang puaslah juga berlegar2 dari satu booth ke satu booth.... yang tak sangkanya boleh plak jumpa ex-student aku kat sana... rupanya sekarang kerja kat Karangkraf.... disebabkan aku nak beli novel so antara booth yg aku pergi pastilah Karangkraf, Jemari Seni, Kaki Novel dan sebagainya... cuma kat Karya Seni je yg tak boleh nak beli apa2... ya ampun, ramainya org dalam bilik Karya Seni ni... sangat2 penuh... aku asalnya dah masuk, tapi last2 kuar semula... tak sanggup... kang pengsan plak kang...

PTS pun sempat pegi jugak.... walaupun ramai org tapi still boleh bernafas lagi.... adalah beli skit buku kat sini... penat juga tu dok turun naik atas bawah.... nasib bawak bawak beg tarik saiz kabin... berbaloi2 sebab tak penat tangan.... tarik je ala2 nak g travel....

dalam kul 2 lebih tu kami dah settle round tempat2 yg di ingini... so, call adik dan minta dia amik... alhamdulillah..mission accomplished... insya allah, ada rezeki dan masa tahun depan kami datang lagi....

April 13, 2013

Sewa Novel @ Pura Kencana, Batu Pahat...

Dah lama tak update blog... just nak bagitau rakan-rakan dan pembaca2 yg singgah blog ni..terutamanya peminat novel di sekitar Batu Pahat... kalau nak sewa novel Melayu dan English bolehlah ke Pura Kencana, Batu Pahat...

kami menyediakan perkhidmatan sewa novel... walaupun belum beribu2 lemon, tapi still ok lah... kami sentiasa update latest novel dari masa ke semasa... insya allah, jika ada cadangan buku daripada peminat novel, kami akan cuba dapatkan...

kat mana???


ha, boleh lah ke sini ya:

76, Jln Kencana 1A/2,
Tmn Pura Kencana, Batu Pahat..

jgn terkejut, signboard je nama kedai Dobi, tapi kat dalam tu ada dua kedai berasingan, dobi dan sewa-beli buku... jgn segan2, silakan datang ya...:)