September 6, 2014

Seoul, South Korea :: Departure (good bye seoul.. hope to see you again...)

PREVIOUS POST: Seoul, South Korea :: Day 5 - Last Day (Namdaemun, Myeongdong, Namsan Tower and santai2 di sekitar Itaewon)


jam 3.00 pagi alarm dah berbunyi... maka  bergilir2 lah kami mandi dan bersiap2 untuk tunggu bas di bawah... ngantuk tu satu hal... sejuk pun satu hal... nak mengangkut bag turun tangga yg tinggi tu pun satu hal jugak... maka beramai2 le kami ke bus stop tu.. adik ke 3 aku masih stay di situ sampai pg sok baru check out... sebab flight dia tak sama dengan kami...
 
sampai je kat bawah, manusia2 Halloween ni baru siap berparti... masing2 tengah ting tong berjalan menahan teksi... memang macam yg kita tgk dalam citer korea tu... perrghhh...first time tgk org mabuk terhuyung haying live macam ni... teksi memang banyak le tunggu kat tepi2 tu... tiba2 ada satu couple ni bergaduh...menjerit2 bagai.. siap buat aksi pukul memukul...so KDrama tau... takut kita org ni.... nasib baik ada kawan2 dia leraikan... aiiyooohhhh nak gaduh2 pi lah jauh2... dalam 30 minit juga kami tunggu bas... dan akhirnya bas sampai...perghhh...lega rasanya... dalam bas kami amik kesempatan tido sat...sejam juga perjalan dari Itaewon ke airport...
 
Alhamdulillah..sampai je kat airport kami cari area untuk solat... lepas tu kami pi breakfast ringan2 dan check in...dan bertolak lah kembali ke Malaysia... anyeong Seoul... harap2 dapat ke Busan dan Jeju Island pulak lepas ni...
 
habis dah citer trip ku ke South Korea ni...amik masa juga nak abiskan catatan di blog ni... sambil2 tu aku nak letak le ole2 yg aku beli sepanjang kat sana....tak le banyak mana...sekadar souvenir biasa2 je...
 
 
 
 
 
kebanyakkan souvenir ni utk family dan kawan2... sebagai kenang-kenangan2... mask pun ada yg pakai sendiri ada yg bagi kawan2... tapi yg paling aku suka adalah stokin... banyak pilihan yg cute2 pulak tu...
 
so, begitulah kisahku di Gwangju dan Seoul selama 9 hari 8 malam... jika di izinkan dan ada rezeki lebih insya allah, nak ke Jeju Island dan Busan pulak... aminnn....