September 11, 2011

kontena sudah sampai

pejam celik pejam celik... sampai jua akhirnya kontena kami... biasalah tu kalau dah duduk kat tempat org bertahun2, barang2 pun banyaklah...

ada yg elok nak di bawa balik... ada yg baru dan tak pakai lagi pun nak di bawak balik.. ada yg sayang nak buang walau dah tak brp ok akhirnya di bawa balik juga... ada yg secara tak sengaja terbuka Ebay, Amazon dan terbeli so di bawa balik juga... ada yg terpergi Argos, Asda, Boundary Mills, TKMaxx pun sama terbeli juga... dan macam2 ter lagi lah... so hasilnya wujudlah perkongsian dengan Aziman/Kak Kam dan bbrp rakan lain maka 'terbelayarlah' satu kontena ni ke Pelabuhan Tanjung Pelepas...

alhamdulillah... barang2 kondisinya elok... lega, tak de lah yg pecah2 ke... patah riuk ke... cedera kecil tu biasalah mcm terguris skit... tercalar skit... adatlah kan...dah turun naik kontena...

terima kasih buat rakan kongsi ku Kak Kam n Aziman dan sanak saudaranya yg sama2 menjayakan acara menurunkan barang2 ni...juga buat semua yg sudi meluangkan masa membantu kami tempohari... lepas ni kita nantikan kedatangan acara seterusnya di Skudai pula....:)


September 7, 2011

dari Birmingham ke 'Royal Creek'

lama blog ni tak dikemaskini... menanti tajuk yg sesuai agaknya...memang dah bersawang2 dah blog ni menanti tulisan seterusnya.. alhamdulillah..dah kembali ke tanah air semula... kembali bertugas tapi masih berjuang menyiapkan kerja2 penulisan dan lain2 yg masih belum siap2... semoga sentiasa diberikan idea2 dan dibekalkan semangat juang yg tinggi sepanjang proses ini... bak kata Dekan 'momentum kena sentiasa ada'..



Kalau ada sumur di ladang
Boleh saya menumpang mandi
Kalau ada umur yg panjang
Di Malaysia kita berjumpa lagi