May 23, 2008

Royal Doulton, Wedgewood, Portmeirion

A visit to tableware's factory shop...kalau kat factory shop ni harganya murah le skit berbanding yg dah di jual di Boundary Mills or mana2 kedai...tak pernah tau pasal pinggan mangkuk mahal ni sepanjang di tanah air..maklumlah kita ni org biasa2 aja...pakai seadanya dan sederhana..tak terfikir nak memiliki pinggan beratus2 hengget ni...datang sini baru tau apa tu Royal Doulton, Rotal Albert, Old Country Roses, Eternal Beau...Johnson Brothers..dan macam2 lagi... so, masa ni sempat ke 3 jenama factory shop, Royal Doulton (sempat ke 2 kilang), Wedgewood dan Port Meirion..tengah sale plak tu..sampai 70% memang rambang mata...cantik2 plak tu....

ROYAL DOULTON






WEDGEWOOD




PORTMEIRION