November 27, 2008

If I Were a Boy - Beyonce

I've listened this song for the first time during Strictly Come Dancing Round 8.. nice song..Beyonce performed along with Brian and Kristina as background dancer... enjoy the song and dance...

Beyonce @ Strictly Come Dancing Round 8 (credit to maltipom2)

November 26, 2008

It’s RM499 to fly to London on AirAsia X

Havoc...havoc... hot news sungguh..semalam ada member bgtau yg Air Asia ada tambang murah London - KL & KL - London...memang murah sangat2...£99 per person..kiranya kalau return ticket £198 lah...tapi ni excluded tax, meal , booking seat, baggage... but still if add with all those charges it cost only +- £250.00... still cheap maaaa... so, hurry to avoid dissapointment...book your ticket now...

It’s RM499 to fly to London on AirAsia X (updated)

By CHOI TUCK WO (The star - 25/11/08)

LONDON: It’s £99 or RM499 one-way – that’s the much-awaited opening fare of AirAsia X’s latest London Stansted-Kuala Lumpur route. Malaysians flying to London will also pay RM499 for the return flight while travellers from London going to KLIA will pay £99 (RM541) for the return ticket. Online bookings opened at 8pm Tuesday (Malaysian time) for the five-times-a- week direct flights which will begin in March. Also on offer are premium seats at £549 or RM1,999. The initial bookings are for the travel period from March 11 till Oct 24 next year. The AirAsia X flights will use Airbus A340 planes which will have 286 economy and 30 premium seats.

AirAsia X CEO Azran Osman-Rani made the announcement during the route launch at London’s County Hall featuring a special performance by five-member British girl band, The Saturdays. “The London-Kuala Lumpur route is the realisation of a long-held ambition to open up affordable access between Malaysia and Europe for both the Asean and European communities,” AirAsia Group CEO Datuk Seri Tony Fernandes said.

Fernandes said with the airline’s comprehensive route network, the opportunity for Londoners and Europeans to explore Asean has never been greater. “This new route will benefit all of Asean as it will encourage more economic and tourism activities, bringing in more revenue and creating job opportunities,” he said. Azran described the London route as a significant achievement, allowing those who had always wanted to travel between Europe and Asean to achieve their dream at an affordable price. Stansted Airport’s commercial and development director Nick Barton, who finalised discussions with AirAsia X, hailed the launch as a major milestone for low-cost, long-haul air travel around the world.

“This is set to be a hugely popular link for business and leisure travellers seeking affordable long-haul travel options,” he added. The latest route is the first step for AirAsia to realise its European aspirations and boost Kuala Lumpur as the regional aviation hub and gateway into Asean, China and Australia. With the launch, Europeans can now see more of Asia for less by tapping into the airline’s network to popular destinations such as Phuket, Borneo, Bali, Angkor Wat and Ho Chi Minh city. To date, AirAsia X – the long-haul affiliate of AirAsia – flies to the Gold Coast, Perth and Melbourne in Australia, Hangzhou in China and now London, bringing the Asean brand to a global stage. Stansted is Britain’s third busiest airport, with 22.8 million passengers passing through and many leading low-cost airlines making it their base.

November 25, 2008

Stadium lagi.. Arsenal, Chelsea & Wembley

Lama dah nak sambung entry jalan2 makan angin ni....hari kedua (Ahad).. pi jalan2 ke stadium plak.. me not a football's fan...dulu2 cuma kenal Beckham je...tu pun sebab orgnya handsome... skrg ni kenal lah yg lain macam Rooney, Cristian Ronaldo, Kaka, Ballack, Peter Crouch dan bbrp org lagi...tapi dah sampai sini...teruskan je lah penjelajahan ke stadium2 club2 terkenal di sini... rugi lah plak kalau tak jejak kaki kan...amik2 gambar skit...beli souvenir seketul dua...
sekitar depan stadium...gamble je parking kat resident area..nasib baik tak dpt surat cinta...

depan Arsenal Store

nak ke mana dulu???


ama stadium ni Emirates Stadium.. maklumlah depa yg taja Arsenal.....habis jelajah Emirates Stadium kami ke Chelsea Stadium plak....perjalanan dari Emirates Stadium ke Chelsea (Stamford Bridge Stadium) takde lah jauh sangat ...sepatutnya dalam 30 minit je... tapi disebabkan jam...tak pasal jadi sejam lebih... tension dibuatnya...serik bawak keta masuk bandar London ni...memang kena naik train jugak ler...

Chelsea, Chelsea...





lepas tu ke Wembley Stadium plak... dah gelap dah masa ni... dalam kul 5 sampai kat sini... nasib baik souvenir shop bukak lagi... kiranya kami customer terakhir le sebelum tutup kedai...gambar pun tak banyak... apakan daya digital camera biasa je... tak clear kebanyakan gambar...so letak dua je gambar kat Wembley Stadium nih...


Gomen ne Juliet - Live NEWS Pacific Tour 07/08

again... Yamapi singing Gomen ne Juliet...Live from Pacific Tour Concert...suka sangat dengan melodi lagu ni......enjoy the song and Yamapi performance...kalau rasa nak join Pi nyanyi..kat bawah ada lirik with translation....


Yamapi – Live News Pacific Concert Tour 07/08 at Tokyo Dome
Credit to yamapichan974

Kimi ni deaeta toki boku wa omoidashitan da
Zutto wasureteta dareka wo aisuru koto
Kono suteki na kimochi torimodoshita toki kara
Mainichi ga totemo azayaka ni irozuita

Jamasaretemo Nani wo ushinattemo
Kimi wo mamori aisou to chikatta no ni

Kisu de kisu de ichioku kai tashikameatta kedo
Dokoka nani ga mitasarenai
Futari kanjiteitanda kono koi no ketsumatsu
Ah gomen ne juliet

Hoka no dare yori mo
Fukakau aishita keredo
Hoka no dare yori mo
Kizutsukete shimatta ne

"Sayonara" no kotoba ni mune ga itaku natta
Mou nidoto aishiau koto wa nain da ne

Ai de ai de kizutsukete suki de tomara nakute
Mabushii egao ubatteshimatta
Futari meguriaeta koto wa machigatteita no kana
Ah gomen ne ore de

Ai wa ai kedo it can't be how I miss you
Ainai sore wa inai hanasanai negai nugesanai
Ichioku no kisu wa todokanai kono holy night de aitai
Kimi wo kowashitai hodo aishiteru

Moshimo me ga mienakunatte mo kimi dato wakaru darou
Sorehodo nando mo dakiatta ne
Tagai ni aishiteita keredo norikoerare nakatta
Unmei nano kana

Kisu de kisu de ichioku kai tashikameatta kedo
Dokoka nani ga mitasarenai
Futari kanjiteitanda kono koi no ketsumatsu
Ah gomen ne julietAh gomen ne juliet



TRANSLATION (kredit to AF)

When I met you, I remembered
I remembered the long forgotten feelings of loving someone
Since that time that those wonderful feelings were restored,
Every single day has been so bright and colorful
Even if things get in the way, nothing will be lost
Because I vowed to do my best to care for you and love you

Though we checked it by sharing a million kisses
Some part or some thing didn’t seem quite satisfied
We both sensed the end of this romance
Ah sorry, Juliet

Love is mutual, I sent it to you, it can’t be held back
I miss you, I want to see you but I can’t even do that
Our wish to never be apart didn’t come true
We can’t send each other a million kisses
I miss you on this holy nightI fell in love with you,
I want you to love me

Even if I were to become blind, I would know it was you
That is because we hugged each other so many times
We both loved each other, but we couldn’t get beyond that
I guess it must have been fate

Though we checked it by sharing a million kisses
Some part or some thing didn’t seem quite satisfied
We both sensed the end of this romance
Ah sorry, Juliet
Ah sorry, Juliet

November 24, 2008

Strictly Come Dancing 2008 - Favourite couple so far...

Last saturday 6 couple dance for Strictly Round 10... So far, I love this two couples...so lively when they dance, although one of them is non professional... Vincent (Pro) and Rachel (Singer) & Cammile (Pro) and Tom (Actor)...

Vincent and Rachel got the highest mark for this year season, 40 mark (10 mark from each judges and it is a FULL MARK)... last week, masa Round 9, dapat 39 markah..which is the highest mark for last week episode...they dance Rumba...so passionate and lustful (Craig yg cakap...Craig ni judge yg paling susah nak bg full mark...ada je harsh comment from him)...So, below is the video of Vincent-Rachel and Tom-Cammile (Round 9 and 10)...
Rachel and Vincent (Round 10)- Foxtrot


Rachel and Vincent (Round 9) - Rumba


Tom and Cammile (Round 10) - Tango

Tom and Camille (Round 9) - Salsa

November 20, 2008

Maddame Tussauds, London

sambung citer pasal trip ke Maddame Tussauds plak...from Buckingham Palace..naik semula train kat Victoria Station to Baker Street...nasib baik tak lama..around 5-7 minutes je.... dah le tak tau mana letak nya Madamme Tussauds ni...cuma tau tube station Baker Street (tempat Sherlock Holmes)..tapi ke mana arah nya tak tau....lucky for us, dekat sangat rupanya Maddame Tussauds ni dengan tube station...sepelaung je...keluar tube station...belok kiri terus nampak tempat yg na di tuju...kami amik ticket after 5...murah skit £12.50 per person...kalau tak £ 22.50 per person...garu kepala beb...

Patung2 lilin ni ada yg nampak real ada yg tak juga....kalau dalam gambar lagi ketara kepalsuannya..maklumlah kamera pun bukan SLR...kamera digital compaq biasa je..kalau SLR tu maybe padu skit....:)...ada 7 or 8 bahagian kat dalam Madame Tussauds ni...Celebrities, Sport Celebrities, Politician, Movies including Bollywood, Royal, Historical & Scientist Character, Chamber of Horros dan Spirit of London...lebih kurang ler...
sempat juga snap gambar lagi kat underground tube station tuh...


gambar kat lantai pun jadilah... tak dapat nak amik gambar luar... dah gelap gelita sangat...walaupun baru kul 5.00 ptg...so, snap kat dalam je apa2 yg melambangkan Madame Tussauds..

Beckham oh Beckham..ngatkan ada le patung dia sorang2...rupanya terselit jugak Victoria..dulu2 masa zaman dia main dengan club kat England, patung dia terselit kat area sport personality...sekarang dah ganti dengan Rooney..patung Beckham terselit kat area Celebrities plak dah....

Kylie Minogue

Lady D...sian dia sorang je...Royal Family nye patung dah ada Cammila...

Wood, apalah yg di tenung tu???

Jose Maurinho

Audrey Hepburn....aku masa tengok patung ni pun dah terpesona dengan kecantikan dia..agaknya real life mesti lagi cantik mendiang Audrey nih...

Jim Carrie

Hulk pun ada...hahahaha

Salman Khan

Amitabh Bachan

High School Musical area
suasana dalam Maddame Tussauds

jom kita ke sana...

Cameron & Drew

Johnny Depp

November 17, 2008

Buckingham Palace, UK


This was my second time here….first trip was not so good…sebabnya travel dengan kereta..and we can’t park there…I thought we can park around that area…ye lah..dah le luas…siap ada taman bagai…sadly, no parking area…so, what happen is….we just drove along the Buckingham Palace area, tengok dari dalam kereta je lah….gambar pun tak dapat nak amik…melainkan ada camcorder oklah kot…leh le record…
This time we park the car somewhere around zone 2 area and then commute by tube…bought 1 day pass which cost £5.30/person…valid for one whole day..oklah tu….kalau naik turun train 30-40 kali dalam hari yg sama pun no hal….
Tube yg terdekat dengan Buckingham Palace ialah Victoria Station…from the station we just need to walk for about 10 minutes…tak jauh pun…sampailah ke Buckingham Palace…dah petang pun masa ni..kul 3 lebih…dah agak gelap..maklumlah maghrib pun kul 4 lebih…so, amik gambar apa yg patut…posing sana..posing sini…settle…berhenti makan jap..pastu berjalan semula ke Victoria station untuk ke destinasi seterusnya…Maddame Tussauds….memang nak sangat ke sini…nak bergambar dengan Beckham…leh tak??? Hahahahha…next entry lah citer pasal trip to Maddame Tussauds…
Victoria Station...besar jugaklah station ni...berpusing nak cari jalan kuar masuk...

Sightseeing bus yg tidak di naiki oleh kami memandangkan masa yg ada sangat suntuk... berkejar2 dari tube station ke Buckingham Palace - makan - Maddame Tussauds

ni lah part of rupa bentuk Buckingham Palace... hajat di hati nak tengok changing of guard... tapi tak kesampaian lah.. sebab changing of guard biasanya pagi.... dalam jam 11.30 pagi... sampai pun dah kul 3 ptg....

Ni betul2 mengadap Buckingham Palace tu... kami tak sempat nak round dengan bersungguh2... maklumlah kejar masa nak ke Maddame Tussauds... tiket dah beli online with specific time plak tu...kang tak pasal2 tak dapat masuk....tak ke haru....

Greenwich – home of the Prime Meridian


Saturday journey.. from Birmingham to Greenwich took about 2 and half hour time…dulu2 zaman belajar Geografi adalah belajar pasal Greenwich nih….Cuma ingat pasal 0 longitud je..lain2 sudah tidak ingat…so, few days before we went there, I’ve put an effort and search about Greenwich (with Longited & Latitude) on Internet….this is what I found..

Simple explanation: The Prime Meridian is the meridian (line of longitude) at which longitude is defined to be 0°.

Care for more explanation??? Click below:
sedikit gambar sekitar Grennwich...
market..tapi tak sempat pergi pun...

front gate


line marker for prime meridian of the world..bersambung sampai ke bawah sebenarnya garisan menegak tu...dari pintu sampai ke lantai...


motif amik gambar pokok ni...??? saja je...sebab macam cantik plak pokok ni dengan dahan2 yg gondol itu...

November 13, 2008

Weather forecast for this Saturday and Sunday...

This coming weekend's forecast

kat sini kalau nak ke mana2, biasanya memang tgk weather forecast dulu...lagi2 yg melibatkan outdoor activities...planning hujung minggu ni nak jalan2 makan angin, sambil pejam sebelah mata kuarkan duit belanja itu dan ini...so kenalah check forecast for this coming weekend...usually we just check from 2 website...

1) http://www.metoffice.gov.uk/
2)http://www.bbc.co.uk/weather/ukweather/

setakat ni boleh dipercayai...agak tepat lah jugak..kalau miss pun setakat setengah jam je...infact kalau predict snow (macam last month)..memang betul snow..walaupun macam tak logik sebab on October...kalau hujan..memang betul hujan...so, for this weekend so far so good..Sabtu panas...tapi Ahad mendung..takpelah...yg penting jgn le hujan lebat...dah le kuyup..sejuk plak tu...

November 12, 2008

:: New Moon ::


"I promise that this will be the last time you'll see me. I won't come back. I won't put you through anything like this again. You can go on with your life without any more interference from me. It will be as if i'd never existed"

How can Edward do something like that to Bella??? This is what I thought when I read the first part of New Moon. Geramnya kat Edward...merana Bella dibuatnya...Hilang begitu sahaja...dengan harapan Bella boleh recover daripada kekecewaan...Sah2 Edward paling penting dalam hidup Bella....Lucky, she got Jacob to heal part of her frustation.....apakan daya Bella anggap Jacob macam kawan je...not more than that....

Paling best sekali masa Laurent muncul tiba2 masa Bella sorang2 kat tengah hutan...Ingatkan Laurent tu macam ok...rupanya nak bunuh Bellah jugak...pastu muncul plak werewolf...macam2 ada plak dalam novel ni...tapi dah agak dah werewolf tu mesti Jacob...Jacob pun pernah cerita (dalam novel Twilight) yg keturunan dia keturunan werewolf...cuma dah lama tak berlaku....rupanya keturunan Jacob ni akak berubah jadi werewolf kalau ada vampire di sekitar2 kawasan mereka....dan di sebabkan ada Cullen's family kat situ, maka keturunan Jacob bertukarlah jadi vampire....so know Bella is in the middle of vampire and werewolf family....nak jadikan cerita musuh tradisi plak werewolf dengan vampire nih...apa2 aja lah...

Yg penting aku seronok je baca novel ni...but, memang tak boleh lawan Twilight..for me, Twilight lagi best daripada New Moon..maybe because Twilght introduce each character and in Twilight it show how Edward-Bella relationship blossoms...how they deal with their diferrences...dalam New Moon banyak sakit hati dengan Edward...tak tau lah nanti bila buat 2nd movie nanti cam ne...tak kan lah watak Edward sikit sangat...tak kan lah just suara je nanti...hmmm....tak bestlah plak kalau cam tu...mesti banyak watak Bella ngan Jacob je nanti.......

Some Edward-Bella moment ... (credit to edwardandbella.net)






November 9, 2008

X-Factor...Eoghann is still in the competition

Last night was Mariah Carey week...all contestant need to sing any Mariah's song...not bad...most of them can do it..and some of them can pull the high note like Alexandra, Ruth and Laura...Eoghann, the cutey little boy pun not bad....all mentors/judges praise him, but Louie teased his hair style...Mariah Carey performed before the elimination round...so, kat bawah ni ada 3 performance yg aku suka minggu ni...and for Eoghann aku letak satu lagi video masa 3rd week live show (L.O.V.E)...... and hopefully Eoghann will stay in this competition at least a few weeks more...



Laura White - Endless Love (Mariah Carey's week)
credit to TommyTubee



Alexandra Burke - Without You (Mariah Carey's week)
credit to TommyTubee



Eoghann Quigg - Anytime You Need A Friend (Mariah Carey's week)
credit to TommyTubee



Eoghann Quigg - L.O.V.E (3rd Live Show)
credit to icomparetv

Autumn..dan daun pun berguguran...






ni last Thursday...masa baru balik dari bank...lebih kurang jam 10.30 pagi...ada urusan yg perlu diselesaikan...dah terlanjur lalu depan area ni...nampak cantik pulak daun2 yg luruh dan kekuningan ni..so just snap a few photos..bukan manusia je rasa malas bila sejuk2 nih...burung2 pun malas je...dok melepak beramai2 sambil bermalasan...maklumlah sejuk...suhu pun dah mencecah 5 Celcius....