November 8, 2011

Kitchen Cabinet Part I

kalau nak citer pasal kitchen cabinet ni memang seronok... macam2 le yg di impikan sebagai kitchen cabinet idaman ni... majalah pun dah macam2 ada... tapi tak belilah.. pinjam je daripada Idah dan Suria.. depa semua ni pun baru lepas buat dapur... so, macam2 majalah le ada...

belek sana, belek sini... kalau tgk majalah Dapur, Impiana, Anjung Seri, Apartment tu memang le teringin nak buat macam tu, macam ni... tapi biasalah fulus kena fikir juga...:)

akhirnya dah dapat le gambaran nak buat dapur yg macam mana... simple je lah memandangkan ruang dapur yg kecil dan fulus yg agak kecil juga...

lepas dah ada gambaran nak buat macam mana, kenalah cari org yg nak buat kitchen cabinet ni kan... kat BP ni bukannya banyak pilihan sangat... aku cuma tanya dua kedai je... ada jugak tanya kawan2, ada yg tak rekemen tukangnya.. ada juga yg jauh skit.. so, amik keputusan biarlah kedai kat BP je...

kedai pertama tu bila call minta datang ukur, dia suh datang kedai dia..katanya dia ada ukuran rumah kat tmn perumahan ni... hok a loh... gitu plak.. maklumlah tak banyak saingan kan... kalau tak berani nak buat macam tu, kuranglah pelanggan kamu.... so, call kedai kedua... minta datang ke umah...tak de masalah...tetapkan tarikh dan dia hantar designer dia ke umah... bermulalah sessi ukur mengukur dan design mendesign... kita sambung ke Part II plak ya...