March 11, 2010

Happy 1st Birthday Iman (11/3/09)

Happy 1st Birthday Iman... comeinya dia pakai baju princess merah ni...



colorful kek iman...sedap plak tu... yummy...yummy... kenyang auntie makan kek ni.. sambil potong utk budak2, sambil makan :)..

March 5, 2010

Tikus mula menari

Semalam...sedang duduk lepak2 kat kerusi...tetiba nampak sekali imbas sesuatu bergerak dengan lajunya di tepi2 dinding... terkujat jugak... dah rasa dah..mesti cik CT ni... selang bbrp minit dia muncul lagi...dengan kadar yg laju, tetiba berhenti sekejap di depan aku...pause sambil pose comei ala2 3-4 saat.. pastu bergerak semula.. amboi, main cak2 nampaknya... nasib baik ko cute dan comei macam tikus lab.. Cuma kaler je kelabu... kali ketiga, dia main cak2 lagi.. kali ni dia berhenti lama skit... amboi, tak boleh jadi ni... aku pun apa lagi, sergah le....berterabur lagi...hahaha..lawak le plak.. main cak2 ngan cik CT..

Apakan daya... memang sekitar area rumah ni memang dah kawasan dia... siap boleh main tembus2 dari satu rumah ke satu rumah...so, yg boleh di buat pun, kalau jumpa lubang yg ditebuk tu, kita sumbat or tampal lah dengan apa2 yg patut... tapi jgn terkejutlah kalau tiba2 jumpa lubang lain... dah namanya cik CT kan... mengerit je lah kerjanya... pastu clearkan lah apa2 yg patut kat dapur tu...simpan di tempat sepatutnya.... biar dia tak jumpa apa2 yg boleh di makan.. kalau takde makanan, mesti dia tak suka nak melawat rumah kita... so, dia akan rajin2 melawat rumah2 lain yg ada makanan... :)

Ira: lepas ni nak kena ready camera kot... mana tau cik CT nak posing lagi...:)

March 4, 2010

Alice in Wonderland :: Tim Burton


macam menarik je... Tim Burton - Johnny Depp - Helena Bonham Carter..trio ni lagi... starting from 5th March 10... macam nak tgk je.... tapi nak ke JupeMungDeNung ikut tgk?? maklumlah bkn genre dia... takpe2... apa2 pun, kita tanya dulu....:)