April 4, 2015

Hong Kong Trip :: Last Day (Nak balik Msia dah)


hari ni last day kami di Hong Kong... petang dah nak balik Msia... pagi tu kami dah siap kemas semua barang2... kami keluar sat ke Causeway Bay.. encik suami nak sangat jejak kaki ke sana..katanya nak cari Chan Ho Nam... kalau sape2 yg baya kami ni dan peminat citer Hong Kong mungkin tau sape Chan Ho Nam tu...hehehehe... Chan Ho Nam tu watak utama dalam movie Young and Dangerous lakonan Cheng Ekin... dia ni ketua gangster area Causeway Bay... masa akhir 90an memang tengah meletup2 citer ni dan ada a few series of movies Young and Dangerous ni... sebab tu lah nak jejak sana...



welcome to Causeway Bay...

local tourist attraction sekitar Causeway Bay...

 sogo pun ada...

kami ni takde lah berlama2an kat sini... amik gambar skit2 je...banyak shopping mall..dan semua ada diskaun....rambang mata...tp poket  nipis... cannot do anything ler... lepas tu kami kembali semula ke Tsim Sha Tsui dengan niat nak cari lunch... akhirnya kami ke  Ebeneezer's je... bungkus makanan untuk lunch dan bawak balik ke guest house...


Ebeneezer's .... halal food kat HK....

lepas makan dan solat kami bersiap2 utk tunggu bas ke airport.. kami call owner GH dan bgtau kunci kami tinggalkan dalam rumah.. lepas say TQ and all kami pun bergerak ke bus stop airport.. dalam 20 min menanti akhirnya bas pun sampai... boleh tahan pe nuh juga penumpang yg nak ke airport...macam sardin gak le...tapi redah je lah kan... tak kan nak tertinggal kapal terbang plak kan kalau nak tunggu bas kosong...:)
 bye2 HK...

sampai di airport kami tengok ada masa lagi.. so lepak2 jap... bila dah boleh check in.. kami ke kaunter untuk check in ....oohhh dan jangan lupa ke customer service centre untuk dapatkan semula baki Octopus Card... boleh gak guna buat beli coffee ke... chocolate duty free ke...huhuhu...


customer service center.....

Popeyes...kita makan dulu...

lepas dah dapatkan balance Octopus Card kami merayau2 mencari Popeye sebab kat sini serve halal food... beli 2 set je..share 4 org untuk alas perut sementara nak tunggu makan atas flight... lepas dah settle makan2 kami pun masuk menuju ke balai berlepas... tunggu kat sana sampailah naik flight untuk ke Kuala Lumpur... alhamdulillah, kami selamat sampai di KL... TQ Hong Kong for a very pleasant memories... ada rezeki kita jumpa lagi...