February 25, 2010

Rumahku Syurgaku

Akhirnya, gambar yg ditunggu2 dapat juga ku lihat...thanks ecah.... ni lah rumahku syurgaku di Parit Raja nun... baru2 ni minta tolong suami sorang rakan menceriakan warna rumahku yg dah kelam... dah tak tau nak minta tolong siapa... akhirnya ada juga yg sudi...hehehehe..thanks adi n muni.... tak silap, siap proses cat mengecat, pasang awning dan baiki apa2 yg patut tu sebelum raya cina...ecah kata, rumah raya cina...tapi, gambar penginap nya pakai cheongsam tak de plak...hehehehe.... cah, kena suruh mira le posing depan umah aku ya....:)
rumah No 27... sama plak dengan no umah kat sini... ceria lah skit.. kalau tidak, pudar je... dah le kiri kanan, jiran2 semua dah cat rumah....semangat skit ecah dan JJR nak duk umah ni...huhuhu....
bahagian belakang rumah... dinding dan grill dah dicat juga...dan di tambah awning... kalau tidak, kesian asyik di timpa hujan...lama2 berkarat juga.... insya allah, lepas ni tidak le berkarat bangat grill tu...

February 24, 2010

Family Vacation :: Part 1

Alhamdulillah...hajat nak ajak parents ke UK tercapai jua.... akhirnya, bukan parents je... dengan adik2 dan sepupu pun datang sekali... memang jadi rombongan cik kiah.... bertolak pada 25 Dec 09...sampai jam 9.30 mlm 25 Dec 09 waktu UK... penat jugalah badan masing2...maklumlah 13 jam atas flight... thanks to rakan2 yg sudi menjemput di Stansted Airport dan meminjamkan winter coat buat sementara waktu.... sampai2 je, masing2 dah tak tahan kesejukan....sejuk sangat2...salji memutih sepanjang jalan....sampai umah je dah jam 2 pagi... tapi mata yg muda2 ni tak ngantuk..maklumlah, waktu Msia jam 10 pagi... ada yg tgk TV, kemas2 barang skit... tapi my parents sempat lah lena sekejap... yg penting aku masak apa yg patut...kul 6 pagi dah start breakfast...sebab nanti nak gerak ke Cheshire Oak...nak shopping for Boxing day...

dari Malaysia ke UK...

posing di balai berlepas....

posing lagi......

kat LCCT...pengantin baru n cousins...

dah sampai pun.... tengah tunggu train kemetot nak ke main building...:) masa ni dah rasa sejuk dah...

Iffah, Idah dan pengantin baru..

ketibaan rombongan Hj Yusof n Hjh Fatimah...

tengah tunggu hubby try hidupkan keta...sib baik berjaya..alhamdulillah...mak tgh minum latte UK...:)


sebelum bertolak ke Birmingham, sempat lagi posing dalam sejuk2 tu...



tiba di Cheshire Oak lebih kurang jam 10.00 pagi... org masih tak ramai sangat...bawak le depa tawaf satu outlet ni... tak de lah shopping sakan... yg sakannya cuma kat Clarks ngan Cadbury je... kat Next dan Mark & Spencer pun adalah beli skit2.... lain2 tu window shopping je.. dah settle semua, sempat plak bergambar kat pokok krismas besar tu... katanya buat kenangan...lepas tu, kita org bertolak balik ke rumah...esok pula sambung cuti2 UK...

nak ke mana dulu?

hubby, mak, abah n idah... tgh tunggu sape agaknya....

posing je kejanya...

Idah n Ipah...lepas posing, masing2 kembali ke mode sejuknya.....

posing ngan mak plak... mak dah sejuk sangat masa ni...

tengok apa tu?

borong sakan kat Clarks..with Ipah n my cousins, Izyan n Iffah

sempat lagi Ipah posing depan Cadbury Outlet


depan pokok krismas besar...artificial je rasanya....

February 13, 2010

Lost 6 : Friday 9 pm (Sky 1)

finally, Lost - Final Season bermula... harap terungkai segala yg LOST nanti.... kalau tak memang LOST :) tapi produksi menjanjikan ending yang mabeles...so, sama2lah menanti kesudahan LOST ni... yg pasti ramai yg 'mati' telah dihidupkan semula wataknya.... kalau kat US air time Selasa...kat UK plak ditayangkan pada hari Jumaat jam 9 PM kat Sky 1... jom speku sama2...