July 5, 2014

Jalan2 @ Little Big Club

Sebelum puasa ari tu sempat lagi aku, irfan dan ummi irfan jalan-jalan ke Little Big Club, Nusajaya... memang ada rancang nak pergi...tapi tak sangka betul2 sebelum puasa kami ke sana... saja, bawak si comel Irfan jalan-jalan... lagipun boleh terus balik umah Nenek dan Atok lepas tu...

Little Big Club ni terletak kat Nusajaya... ada Hello Kitty gak kat sini... tapi tiket Little Big Club dengan Hello Kitty lain2... Little Big Club (with MyKad) = RM 55... Hello Kitty (with MyKad) = RM 55.00... tapi kalau beli Two Park Pass (with MyKad) = RM 85.00... tapi kami cuma masuk Little Big Club je... ada pulak offer kalau ada Tiket LEGOLAND / Annual Pass LEGOLAND / RHB Card dapat lagi discount... so lagi murah lah kalau dapat diskaun ni... 


 depan bangunan Little Big Club.. kalau sampai awal dapatlah parking depan ni je...

masuk2 nampak cik Kitty yg besar... 

entrance....

antara character yg ada kat sini....
 
 
Little Big Club ni ada 2 aras...Aras 2 dan Aras 3... lepas beli tiket kita akan masuk entrance utama... nanti staff akan pakaikan gelang macam masuk Theme Park tu... depa akan scan... lepas tu boleh lah masuk mana2 aras.. Aras 2 ada Pingu, Barney, Stage utk Thomas, Angelina dan Bob the Builder... Aras 3 ada ride macam Thomas Train Ride, Windmill Ride, Harold's Helitours Ride etc....
 
masuk2 je dah ada mascot Pingu kata area pingu tu... comei2... kalau ikutkan sepanjang ada kat sini, semua mascot ada... Bob the Builder, Barney, Angelina semuanya muncul... so, sape2 yg suka bergambar dengan maskot apa lagi... jgn lepaskan peluang... kita boleh amik gambar sendiri... photographer depa pun ada gak... nanti dia akan scan kat gelang kita bila lepas amik gambar.. tujuannya, kita boleh check kat studio gambar depa...kalau rasa nak beli, kita beli.. kalau tak pun tak pe... biarkan saje....  




ride pun ada pelbagai dan yg penting in character... sesuai lah untuk kanak2 dalam 1-6 tahun kot... rasanya kalau yg dah besar tu dia org tak suka nak naik ride kanak2 ribena ni... better ajak g LEGOLAND lagi thrill... kalau lagi besar remaja..ajak le plak g USS....


jom naik ketapi Thomas...



 ada stage show pasal Thomas... yg tu Dusty and Rusty...Mayor pun ada...



 untuk gegirl ada Angelina Dancing Class... boleh le pakai tutu pink... nanti Angelina ni ajar basic ballet... seronok tgk gegirl yg cute2 ni...

Barney pun ada....

 Pingu pun ada....
 


 area Bob the Builder agak besar... ada play area untuk kanak2 jugak... mascot pun ada...

 Studio tempat beli gambar... nanti scan je kat gelang tu..so, dpt tgk gambar2 kita.. lepas tu pilih dan minta depa print...




lepas dah settle pusing2, tiba lah masa utk keluar dari situ.. apa lagi, lalulah satu kawasan yg menyeronokkan buat kanak2 tapi maybe menyeramkan ibu bapa... apa taknya semuanya cute2... rasa nak beli macam2... tapi akhirnya aku cuma grab fridge magnet je... hobi aku kalau g mana2 tempat..mesti nak cari fridge magnet....lepas keluar tu, perut rasa berdongdang sayang... so, kami bertiga menuju ke Lat's Place... saja nak try... macam best tgk dari luar....

 menu... atas tu lukisan Lat...
 
 interior dalam... hasil lukisan Lat juga... comei kat dalam dia ni... ala2 kampong gitu...

 selepas masuk entrance jumpa ni... ada gak jual souvenir.. tapi aku tak beli...
 
dan akhirnya... aku makan ini... Alhamdulillah..sedap... udang pun besar...
 
 
berakhir sudah kisah jalan2 kami di Little Big Club... perut pun sudah kenyang... Irfan pun sudah penat... so, kami bertolak balik ke umah Nenek dan Atok... baru brp minit gerak Irfan pun tido... penat sangat le tu... daadaaaa... till next time...