January 9, 2016

Sabah Escapism 2015 :: Pulau Sapi - Last Day bersantai di Sabah - esok dah start kerja lah pulak

hari yang di nanti2 kami semua pun sampai... kami amik teski MPV je depan Marina Court minta hantar ke Jesselton Point.. sampai sana aku main belasah je beli tiket bot dan sewa terus life jaket... ngat2 lupa dah harganya..tapi kalau tak silap bot + life jacket + snorkeling gear dalam RM 50 kot... plus minus lah... dah settle semua kami di minta tunggu di jeti sehinggalah di panggil.. lepas tu terus naik bot.... asalnya risau kan irfan, manalah tau dia takut..tapi nasib baik dia rileks je... siap seronok tgk air lagi....
on way nak ke pulau sapi... 

jeti pulau sapi...

clear sangat...nemo pun boleh nampak.. :)

cantik kan...

sebenarnya ni kali kedua aku ke pulau sapi... masa tu g dengan kawan2.. jadi kali ni datang dengan family pula... sampai je memang excited dah nak masuk air...termasuk lah irfan...:) kami pilih satu area yang agak redup skit... memang ramai orang kat sini... orang tempatan pun ramai..pelancong pun ramai... lepas dah settle down, bentang tikar bagai kami pun memulakan adventure kami di pulau sapi dengan parasailing...aku naik dengan en suami... adik aku pun naik dengan en suami dia... maka tercapailah hajat aku nak naik parasailing dengan en suami... korang boleh pilih samada nak dia celup korang dalam air atau tak... terpulanglah ya...



menuju puncak gemilang cahaya... :)

selesai berparasailing barulah kami mandi manda... aku bawakle irfan main air.. laaa... nampak ikan dalam air  bukan main takut.. kelakar lah plak... berkepit je lah dengan aku...tak nak lepas... tapi aku saja dengki dia... main celup2 dalam laut...hahahahaha... dalam sejam jugak le berendam dalam air.. lepas tu kami naik..salin2 baju...tunggu bot kat jeti... masa ni pun dah dalam kul 2 ptg juga...



bot sampai..kami pun meneruskan perjalanan ke Jesselton Point dan naik teksi ke Marina Court semula... masing2 dah penat... solat dan rehat dulu... lepas tu baru keluar semula.....cari makan...malamnya adik2 semua berkemas2 sebab esok petang dia org dah nak balik ke Johor.. aku plak kemas bag utama dan bawak ke check in ke hotel lain... sebabnya esok aku dah nak start kerja... melawat pelajar praktikal selama seminggu dari Sabah hingga lah ke Sarawak... habislah episod cuti2 Sabah dengan family... bermulalah episod kerja... till then, bye2 adikku... Chinese New Year kita jalan lagi....