December 24, 2012

Jalan2 Cari Makan @ UTARA.....

Kali ni, aku ke Kedah dan Perlis lagi tgk student praktikal kali kedua.. termasuklah Langkawi...tapi ada teman seperjuangan plak kali ni... at least ada teman kan.. takdelah sorang2 macam dulu... macam biasa le.. dalam fikiran ni dah set nak makan je... takde benda lain... shopping tu takde lah sangat...


antara fav spot kalau ke utara...dari a.star ke changlun terletak di sebelah kiri jalan... memang korang akan nampak... sign board ni...


selalunya aku order cendul pulut dan cucur udang... kalau tengahari, lauk pauk dia memang mabeles....lauk ala kampung... menjilat jari lah pendek katanya.. lagi2 kalau tgh lapar....memang berselera...semua rasa nak makan...





satu lagi fav aku kalau ke Utara ialah utk pekena ikan bakaq... selalunya aku ke Kuala Perlis... kat area ni banyak gerai2 ikan bakaq... setakat ni 2-3 tempat aku try semuanya sedap2... kalau bulan sept lepas aku ke Linda Ikan Bakar... kali ni aku ke Mona Ikan Bakar plak....sedapnya... lagi2 sotong celup tepung.. kami siap tambah sepinggan lagin sotong ni... tak cukup... memang makan dengan bersungguh2 lah...

kiranya memang tercapai le hajat aku nak makan kat dua tempat ni... cuma satu tempat je aku tak sempat nak singgah sebab kesuntukan masa... hajat nak singgah makan kat kedai makan depan tmn u, UUM... tapi nak buat cam ne kan... insya allah, ada ruang boleh ke utara lagi dan teruskan misi Jalan2 Cari Makan...:)