April 25, 2006

kancil kesayangan hamba


When perodua introduce kancil I was one of those people that feel like ‘I want to buy this car..it’s small and compact..’..most important it suit me..maklumlah aku ni kecik je orgnya..and penakut nak bawak keta besar..nama je dah lama ada lesen…
I’ve started working around 2000….being fresh graduate with salary around RM 1.5K….imagine, not much we can do with that kind of salary..bayar sewa rumah..bergumbira…beli apa yg patut..pulak tu ada cita2 nak beli kereta plak…nasib baiklah my dream car masa tu si kancil…kiranya aku ni jenis ‘Ukur baju di badan sendiri’… akhirnya around earlier 2001, my dream came true..berjaya juga ku membeli kancil yg comel itu..dengan bantuan loan FAMA jugak lah…
org kata kalau nak mahir bawak keta, lepas dah ada kereta sendiri pandailah bawak.i think that can be apply..lepas dah ada keta sendiri, automatically berani je bawak kereta.maybe dah tak fikir sangat..maklumlah kalau bawak kereta org, macam2 nak fikir..takut scratch ker, terlanggar pagar rumah ker… bawak kereta sendiri fakir berhati-hati di jalan raya…pejam celik pejam celik dah 5 tahun dah kumiliki kancil yg comel ni..yang penting plate no tu kesayangan ku…maklumlah tarikh lahir sendiri… Tapi skrg dah berani lah bawak kereta yg agak besar, macam Wira…maybe sebab dah expert drive kot….dulu masa mula2 memanglah penakut…pendek kata practice makes perfect… :)