June 26, 2009

half way - transfer mode - 85%

finally dah half way through pemindahan posting2 daripada blog lama ke url ni... harap2 tak lama lagi settlelah sumer nya..

transfer mode 85%...

June 22, 2009

HAPPY BIRTHDAY - 22 June 09



Happy birthday buat hubby tersayang... Rosmadi Husin... semoga dimurahkan rezeki, sihat sejahtera dan dipanjangkan umur, bersama selamanya... dirahmati & diberkatiNya...

June 19, 2009

TRANSFER MODE 50%

This blog will be activate bit by bit....

currently in transfer mode 50%...

hope to finish transfering everything in a few days or weeks...

irayusof: akhirnya, dah separuh juga ku transfer posting2 lama nih...

June 18, 2009

i'm thinking of...

copy from blog lama...masa ni tgh berkira2 nak tukar URL ke tak..huhuhuhu....


Tengah berkira2 samada nak tukar ke url baru atau tidak... i've keep this url for some time...it's short n simple url... and most important, it's me...


http://irayusof.blogspot.com/


tapi...all those comments made by my friends will be gone lah...huhuhuhu... kalau aku nak tukar, thats mean..blog ni will be on transfering mode for at least a few weeks...huhuhu...tgklah camne...will decide later...

June 17, 2009

riang ria di ladang strawberry


fruit picking lagi...seronok....sebab panas.. so, batas2 pun tak lecak..buah2 pun ada yg dah masak ranum....ada batas2 yg buahnya masih hijau lagi..seminggu dua lagi masak lah.....yg seronoknya tgk kanak2.. happy je memetik buah strawberry.. seorang satu bakul kecil..


memetik strawberry di celah2 batas

awatif... dah nak penuh sebakul strawberry..

sedapnya adam makan... yummy..... yummy....


Komen2:

nurhanzs_co said…

fuyooo.. semakin mantap nampaknya gambo2 dr Teall Rd nih..
18 June 2009 08:02

Jom tonton Transformer 2

pernah tgk Transformer 1? suka? kalau suka jom kita tgk sequelnya Transformer 2: Revenge of the Fallen

walaupun tak brp nak minat sangat dengan hero n heroinnya, tapi disebabkan suka dengan Bumblebee yg so cute tu, so layan je lah... :)

Trailer


credit to moviegeek007

June 16, 2009

tukar ganti layout

hari ni rasa nak tukar layout..

masih kekalkan konsep minimalis..

cuma daripada latar putih kepada latar coklat muda..
masih sejuk mata memandang..
side link dah di tukar dari kiri ke kanan..
sekali sekala tukar selera..
warna tulisan juga dah di tukar daripada kelabu gelap kepada coklat gelap..
tajuk blog pula ditukar ke warna coklat gelap..
tak tau kenapa suka sangat nak tukar ke warna coklat kali ini..
sedap mata memandang..

anda suka? anda tak suka? tak apa.. sebab saya suka.. hehehehe...:)

ada banyak cerita nak kongsi...
tapi lum sempat nak menulis panjang dan memuatnaik gambar...

kisah di ladang strawberry..yummy yummy....
kisah pusing2 dan pening2 di alton tower....
kisah willie wonka di cadbury world...
dan kisah madagascar di safari park...


Komen2:

chujie said…
bright color.. I like.. tp macam something wrong dgn arrangement, ke tepi sgt dengan text..naper yek??
17 June 2009 21:31

iRa said:
alamak…ujie pun kena cam tu gaks ya..sebab one of my friend pun bgtau cam tu… tapi kat PC aku ok plak..hmmm…nanti try adjust skit2..
18 June 2009 03:05

June 11, 2009

Waiting for Harry Potter Half Blood Prince (15 July 2009)

countdown ler kiranya... release date HPHBP kat UK sama ngan US... so sementara menanti 15 Julai tu, kita tgk trailer dulu....

First Look


Trailer 1

Trailer 2

Trailer 3

*all vc credit to scrumpled

Komen2:

nurhanzs_co said:

ko gi tgk kat cinema, pastu beli DVD, pastu bagi aku pinjam yer.. hehehe
11 June 2009 10:56

iRa said…


bisa di atur…tapi DVD tu lambat lagi le gamaksnya…hehehe…nak tunggu yg murah2…
12 June 2009 02:17

eN_ciPaN said:

muahaha…tak sabar jugak mau tgk HP..dis year byk box office pny movie..
transformer..HP..TW..arghh…
THESIS..THESIS..THESIS…
16 June 2009 22:21

iRa said…

en. Cipan, movie yg paling bawah tu paling best… kenalah berasmara di dalam lab sokmo…:)
17 June 2009 06”17

eN_ciPaN said:

hahaha…movie paling bawah hmpr siap…yeeaahhhh…1st draft dh htr..mau VIVA sudeh..hohohoh..cuak sehhh…
22 June 2009 11:29

June 4, 2009

:: mana harus dituju ::


Bisu, diam, setuju
Lawan, bising, ingkar
Mana harus di tuju

Telinga mendengar
Mulut bersuara
Otak berfikir
Mana harus di tuju

Hidup harus ada arah
Hidup harus ada pegangan
Hidup harus ada pendapat
Atau ikut sahaja
Mana harus dituju

Aku pening
Aku bingung
Aku pusing
Mana harus dituju
Tapi aku pasrah
Aku redha
Mungkin ada hikmahnya
Semua ini berlaku

*khas utk adikku Ipah…semoga ada hikmah disebalik semuanya…

Komen2:

nurhanzs_co said:
go ipah.. gooo! Hidup akan selamat dan berjaya berkat doa org tua!

ira: puisi ko ni kena letak copyright.. kang ada yg ciplak!.. huhu
04 June 2009 21:49

iRa said:
wuisss...sapelah yg nak ciplak tu....ekekkekek...
05 June 2009 03:15

June 3, 2009

ehh.. apa tu...

ehhh...apa tuuu??? ada haiwan terlepas dari zoo ke?? ala2 citer madagascar tu...zirafah berjalan di tengah deretan kereta??? sape plak yg bela zirafah ni??

ehhh..ada sekor lagi terlepas zoo.... yg ni sape plak yg bela ni.. main lepas2 je lalu lalang celah keta org ni.... dah le tak tau nama apa...spesis mesti gang2 lembu dan omnivor yg sewaktu dengannya... isk..isk..isk...apa lah yg dibuat tgh2 jalan tu....?????

June 1, 2009

Diversity - winner of BGT 2009

Akhirnya penanti BGT 2009 berakhir.... dan the winner of BGT 2009 is DIVERSITY....
performance best bermula daripada audition, semifinal hinggalah final... walaupun ingatkan Susan Boyle yg menang (maklumlah publisiti besar-besaran kannn).. tapi akhirnya Diversity yang menang.... ni performance Diversity masa final....