December 11, 2007

Harry Potter n the Order of the Phoenix


satu2nya HP movie yg aku tak tgk kat wayang....huhuhu..frustlah juga...tapi nak buat cam ne..masa ni terasa2 lagi tukaran wang Malaysia tu...rasa tak sanggup nak bazirkan duit RM35 for each ticket...so, another alternative is download je from mininova...tapi tak puas lah..tgk kat notebook..walaupun boleh ulang berkali2...
I love how Evanna Lynch potrays Luna Lovegood role in this movie...kinda unique..memanglah watak Luna tu sendiri dah unik..di tambah dengan lakonan Evanna lagilah best...satu perkara lagi yg disukai dalam siri ni ialah macam mana Harry ajar kawan2 dia secara underground (Dumbledore's Army)...macam mana nak gain trust daripada kawan2 yg kebanyakkan anggap Harry penyebab kematian Cedric..of course Hermione banyak mainkan peranan...watak Neville pun semakin berkembang daripada budak yg senyap dan ala2 nerd skit..kepada seorang yg semakin berani dan menjadi antara watak penting dalam siri ni...dan part yg paling sedih of course masa Sirius mati di bunuh Belattrix....