Skip to main content

Menggapai Puncak Tahan (Day 4)


Tahan Journey

Day 4 (7/8/22)
Kem Puncak - Kem Kor

Hahaha nampak tak, pendek je tajuk Kem.. sebenarnya nak sampai Kor tu kena lalu mcm2 kem yg dah lalu masa naik ari tu... so sis tinggalkan jadi homework utk korang kaji semula nama2 Kem tu.. kata nak g Tahan kan..kan.. kan... hehehe...




day 4 ni kami mengejar sunrise lah katanya.. alhamdulillah dptle tgk sunrise yg indah.. dan bergambor lg sekali di puncak pg tu... pelbagai ragam le bab berposing ni... sis dah amik2 gambar turun pi cari toilet.. pi naik atas lg amik gambar barule turun semula ke campsite.. makan pun takde selera masa ni.. amik skit mee hoon, tu pun bagi Fendy minta tlg abiskan.. tq dik tlg abiskan.. tak baik membazir kan .. tq juga Anne dah kemas kan sleeping bag sis dan letakkan bag setempat ngan brg2 sis... muahhh... muahhhhhh...


settle kemas2 kami turun le.. target 9 - 11 jam perjalanan sebab nak terus ke Kem Kor.. masa ni team dah antar pasukan pelari the flash wana dan fendy nak secure area khemah supaya kami dptle setup dekat2 sama2... tq korang..

perjalanan memang turun aje... kalau naik seksa sebab pacak..turun pun ada seksanya yg tersendiri.. kena turun hati2 sebab ada yg licin, ada yg penuh dgn akar kayu takut tersangkut kaki..ada yg tinggi sangat nak turun makanya kena ngesot aje... sis turun memang slow sebab nak jaga lutut tak nak overwork n terhentak2 masa turun..
kali ni sis masih turun dgn pelakon utama alin dan amir, sifoo dan kak yah.. jalan santai2..penat take 1 and 5..bergambar juga semestinya sambil2 rehat.. stop lunch jap sebelum teruskan perjalanan.. separuh masa kedua kami fokus je.. maklumlah dah penat hehehe...




memangnya kami tak sempat sampai kem kor siang.. dalam jam 7 perjalanan kami masih berbaki lbh kurang 1 jam lagi... berbekalkan headlamp di kepala kami meneruskan perjalanan hingga lah menemui sungai dan sungai ...yeayyy maknanya dah dkt.. lbh kurang jam 8 lbh sampailah kami ke Kem Kor... tq sekali lg anne dan mirul sebab dah siapkan tempat tido akak... tempat nak salin2 baju pun dah siap...
masa on trek dah set ngan kak yah dan alin.. sampai je kor nak berendam kat sungai.. fuhh memang best lah.. terus je pi berendam mandi manda walau sejuk.. terapi kaki betul.. dah le kaki mcm jelly..berendam pulak dgn air sungai sejuk.. memang best..


settle bersihkan diri... sis mcm nak rehat tp mcm malas..sebab malam last kan.. so masuk le dapuq tgk kan amir ngan ajim dok buat apa.. menyemak le sis dalam tu kacau depa... tak tlg pun, tp dok perabis ayaq nescafe depa je.. settle dinner, kami tunggu kak yah buat jemput2 bawang.. haaa yg ni sis jadi assistant naaaa... potong2 bawang.. buat sambal kicap walau tak reti.. ... tq kak yah buatkan jemput2 utk kami semua...
dok lah lepak sambil2 borak2 sampai lah settle goreng semua jemput2 tu.. kemas2 brg letak kat dapoq..barulah pi cari tempat tido... time to sleep.. esok satu lg perjalanan last utk sampai semula ke starting point.. yeayyyyyy...

Comments

Popular posts from this blog

SimplySiti.. aku terpengaruh, tapi...

kenal tak logo kat atas tu?? haaa... tu lah produk terbaru Dato' Siti Nurhaliza... rangkaian kosmetik dan skincare... bila tahu je Siti Nurhaliza dah kuarkan produk kosmetik sendiri, mulalah terasa2 gatal tangan nak membeli dan mencubanya... tapi apakan daya... ada sape2 sudi ke nak kirimkan??? wahhhhh..terlebih sudah... kalau baca review pengguna, kebanyakannya positif... ada yang kata tekstur compact powdernya sangat halus... ada yang kata setaraf ngan loreal... ada juga yang kata lipsticknya tak mengeringkan bibir... tapi ramai yang kata Simply 5 produk paling best... tang mana bestnya tu, kenalah tanya siapa yang dah guna ya... pasal harga ada yang kata murah, ada yang kata mahal... ada juga yg kata berbaloi le dengan kualitinya...apa2pun tepuk dada tanya wallet ya... kalau tanya aku, aku teringin nak cuba kosmetik je setakat ni.. sebab kalau skincare, aku ni pengguna setia Nutrimetics sejak bertahun-tahun-tahun yang lalu.. dah serasi bersama... tapi tak tau le kot kalau guna S

Terima Kasih Daun Keladi....

I've got this nice Guess watch as birthday gift from my hubby...thanks cik abang sayang... tahun depan nak lagi besday present eik...hehehehe... ikutkan memang aku ada menyebut nak jam ni..tapi nak tali warna merah... tapi 'dia' cakap, tahun ni takde present sebab aku dah banyak perabih duit...tak reti berjimat...ekekeke...aku sengih je lah... rupanya..isnin pagi lepas hantar aku, ada org tu senyap2 g city centre cari jam ni... tapi takde warna merah.... so, lepas aku balik umah... dia pun citerlah yg dia cari hadiah tapi yg tali merah takde...so, tak berani nak beli takut aku tak berkenan...huhuhuhu...aku pun dengan tersengih2 dengan jayanya pun bgtau... 'takpe, tali warna lain pun takpe' ...hahahhaha... maka dengan itu dapatlah seutas jam tangan bertali putih... sekali lagi..thanks ayang kus....:) confirm pakai dengan jayanya jam ni...

Menggapai Puncak Tahan (Day 5 - Last Day)

Tahan Journey Day 5 - Last Day Kem Kor - Kuala Juram - Pej Relau - Pekan Merapoh - Kluang Kali ni karangan sis pendek je..hehehe.. pagi2 kul 5 dah terjaga..dengan ada org tgh kemas barang2.. dah terkebil2 tu mulalah takleh nak tido..tak lama lepas tu dgr pulak org nak buat air panas... fuhhh tak leh jadi ni.. pi sungai buat apa yg patut lepas tu join le org dapur.. ada pulak kawan saya yg berbunyi lapar hahahha.. sis pun pi masuk dapoq cari jemput2 bawang yg goreng malam tadi... fuhhh licin masing makan... dah abis jemput masak maggi pulak.. tq kak yah melayan kami.. tq juga asisstant chef aizi dan azhar... makin ramai pulak anak2 burung duk tepi nak tunggu makanan... abis maggie, masak nasi goreng pulak... eh tak reti kenyang ke masing2.. abis nasi grg last sekali masak lah mee hoon dan telur dadar.. yg ni banyak jadi di lunchpack utk kami... lupa nak masukkan kisah teh longan cg mahmod ... dia masak kan utk kami lepas tu dia merayau khemah sebelah.. berbual sampai lupa pasal air tu