December 6, 2009

Birthday Adam & Adi

birthday boy - Adam Akhtar Raidi

birthday boy - Adi Aemir Danni
Adam with his 'makcik2'

with his makcik2 again..sape yg suka posing ni...adam ke makcik2??

Happy birthday Adi.... kek from mama n papa...

Happy birthday Adam...kek pilihan atok ngan makcik lina...

Adam tgh khusyu' bukak hadiah from mak long n pak long...

jeng3x...adam dah bertukar jadi Ben 10... hadiah dari mak long n pak long.... penuh bergaya Ben 10 si Adam ni posing...hehehehe...

dengan bag sekolah Ben 10 from cik ipah... lagilah tersenyum riang dapat hadiah lagi...

November 25, 2009

Isle of Wight - Day 1

data dalam PC masih tak dapat diselamatkan...cuma ni gambar2 yg sempat diburn dan bagi kat member yg pergi sekali ngan kami...cik puan ita kz...banyaknya pun gambar dengan depa... sebab memang pilih2 gambar yg banyak gambar depa dan anak depa, Iman.... tapi kira ok lah tu....daripada tak ada langsung... nasib baik tergerak hati nak burn half of the pics...kalau tak lagi syahdu...

kata org tempat ni cantik.... pulau gitu.. tak sengaja pun nak pergi ke sini.. macam mana tu? ni gara2 isi borang The Sun Holiday last2 minute... Isle of Wight ni pilihan terakhir... kiranya pilihan ke enam... soalan last sekali ditanya 'kalau tak dapat mana2 pilihan 1-5, sila nyatakan pilihan terakhir anda'...sebabnya IoW ni kiranya hot spot le... so, kita org pilih lah last...masa tu dah hujung October...so, maybe dah tak ramai yg nak bercuti ke sini....tak sangka perkiraan tepat... dapat pula pilihan ke enam ni...

pagi2 buta dah bertolak...naik ferry jam 6 pagi... sampai +- 7 pagi...

atas ferry....Red Funnel Ferry...perjalanan cuma dalam 55 min je...

iman terlena...tak sedar dah naik ferry...


sekitar kawasan caravan..

ni lah caravan kami.... tempat berteduh selama 3D 2 N..

Destinasi pertama...di area Freshwater...




Destinasi pertama....kat area freshwater rasanya....ada bbrp kedai/muzium kecik...lokasi tepi pantai....


happynya dia....


dalam perjalanan ke destinasi kedua... iman le jadi model...

Destinasi seterusnya ke Alum Bay Needles Park... nak naik chairlift... nampak dalam website macam best.... pastu round2 sekitar park ni je....sejuk jugak...dah le tepi pantai...

Harga tiket2 di Alum Bay Needles Park...
Iman pun nak posing ngan kami... :)



pandangan chairlift daripada chairlif yg kami naik... gerun n gayat gak dibuatnya... kat bawah tu pantai...so, turun daripada chairlift, pi posing2 jap tepi pantai... pastu naik semula ke atas...


sekitar Alum Bay Needles Park

Iman tgh tunggu Ummi n Abi naik chair lift...iman tak leh naik..kecik sangat...so, uncle n auntie yg jaga jap...


Alum Bay Glass..masih dalam Alum Bay Needles Park....

tak sure nama tempat..main parking je keta kat tepi jalan..pastu turun amik gambar...

Destinasi seterusnya...Dinasour Farm...takde apa sangat pun... setakat amik gambar kat depan ni je... buat syarat...:)
Dinasour farm
dah mula gelap dah masa ni... tapi sempat lagi singgah ke Isle of Wight Pearl... dalam kul 5 dah masa ni... tak silap, kul 6 tutup le kedai pearl ni... sempat le merayau2 jap..tengok2 apa yg patut...ada yg mahal...ada yg murah...





abislah sudah jelajah IoW hari pertama... sebab siang pendek...jam 6, lepas kuar dari Isle of Wight Pearl, kami pun bertolak balik ke caravan.... kita dinner plak....

November 20, 2009

Terima Kasih Daun Keladi....


I've got this nice Guess watch as birthday gift from my hubby...thanks cik abang sayang... tahun depan nak lagi besday present eik...hehehehe...

ikutkan memang aku ada menyebut nak jam ni..tapi nak tali warna merah... tapi 'dia' cakap, tahun ni takde present sebab aku dah banyak perabih duit...tak reti berjimat...ekekeke...aku sengih je lah...

rupanya..isnin pagi lepas hantar aku, ada org tu senyap2 g city centre cari jam ni... tapi takde warna merah.... so, lepas aku balik umah... dia pun citerlah yg dia cari hadiah tapi yg tali merah takde...so, tak berani nak beli takut aku tak berkenan...huhuhuhu...aku pun dengan tersengih2 dengan jayanya pun bgtau...'takpe, tali warna lain pun takpe'...hahahhaha... maka dengan itu dapatlah seutas jam tangan bertali putih... sekali lagi..thanks ayang kus....:) confirm pakai dengan jayanya jam ni...

November 18, 2009

The Twilight Saga: New Moon

This week plan:


watch The Twilight Saga: New Moon... bila? tak tau lagi.. hopefully within this week... tapi perasaan nak tgk takdelah teruja sangat macam nak tgk Twilight...maybe sebab dah overcome the excitedness of Twilight kot & dah baca all the novel from Twilight - Breaking Dawn.. but, looking forward to watch Jane (Dakota) nye acting......

Trailer (credit to: OfficialTwilightFilm)

November 16, 2009

Tanjoubi Omedetou...

happy birthday to you..... happy birthday to you..... happy birthday to???? to sape ye?

happy birthday to me lah... sape lagi...hari ni dah bertambah setahun lagi umurku... semakin tua nampaknya...Cuma tak meninggi je... Sambil2 tu nak wish happy birthday to rakan lama yg berkongsi birthday dengan aku..Wan Azhan (dah le sekelas ngan aku gak masa F4 – F5)... dan ex-student masa kat Kolej Shahputra Pekan, Nurul Kasma...kot2 lah kalau depa terbaca blog ni kan...

harapan? Sama lah kot macam mereka-mereka yg sambut hari lahir...mestilah nak yg baik2 je kan..so, aku pun sama...moga yg baik2 dan diberkatiNya yang bakal mendatang dalam kehidupan ini...amin...

November 12, 2009

Sedihnya...

Nampaknya update Isle of Wight tergendala seketika.. sebab PC ‘leisure’ kami sedang sakit tenat.... sedang dalam proses utk dirawat... harap2 semua ingatan dalam PC ni dapat diselamatkan... segala gambar2 semua ada dalam tu.. nasib baik ¾ gambar2 dah dipindahkan ke CD..kalau tak lagi haru... nanti bila dah sihat dah berjaya dipulihkan barulah boleh update kisah di Isle of Wight ya...buat PC ku...semoga cepat sembuh....

October 28, 2009

Riang Ria Cuti Sekolah

minggu ni nak bercuti lagi... tapi sebelum tu kena siapkan keja dulu.. keja kena siapkan... siapkan keja dulu... keja... keja... keja....

nak jalan mana??? nak g tengok dinasour kot... nak naik chair lift juga... nak bawak iman makan angin jugak... nak jenguk macam2 tempat kalau ikut hati ni.. cuma antara sempat dengan tak...
kami nak ke Isle of Wight...wuuuhuuuuu...

ramai yg kata tempat ni cantik..menarik..tertarik...da bommm... tapi maybe masa summer kot... ni dah autumn... dah makin sejuk... tapi kita belasah je lah... jalan jalan makan angin... Isle of Wight...tungguuuuu....

coast line of the Isle of Wight

October 23, 2009

Oxford


sebenarnya tak rancang pun nak ke Oxford.. kiranya last minute gak le.. hantar kawan madier ke rumah kawannya di sana.. tapi dah alang2 sampai ke Oxford, kita panjangkan langkah ke bandarnya juga.. kiranya lepas dah gerak dari rumah member Oxford ni kami terus ke bandar Oxford.. punyalah susah nak cari parking..yg dekat2 dan dalam bandar penuh..maybe sebab hari Ahad kot.. tapi akhirnya selepas pusing kaloi ketiga, jumpa juga parking... walau agak jauh, tapi oklah jugak... senaman apa...jalan kaki daripada parking area to Oxford city...









sekitar bandar Oxford
salah satu tempat shooting Harry Potter

pandangan luar Christ Church
pandangan luar Christ Church..tak dapat nak masuk sebab dah tutup...