December 11, 2007

Harry Potter n the Order of the Phoenix


satu2nya HP movie yg aku tak tgk kat wayang....huhuhu..frustlah juga...tapi nak buat cam ne..masa ni terasa2 lagi tukaran wang Malaysia tu...rasa tak sanggup nak bazirkan duit RM35 for each ticket...so, another alternative is download je from mininova...tapi tak puas lah..tgk kat notebook..walaupun boleh ulang berkali2...
I love how Evanna Lynch potrays Luna Lovegood role in this movie...kinda unique..memanglah watak Luna tu sendiri dah unik..di tambah dengan lakonan Evanna lagilah best...satu perkara lagi yg disukai dalam siri ni ialah macam mana Harry ajar kawan2 dia secara underground (Dumbledore's Army)...macam mana nak gain trust daripada kawan2 yg kebanyakkan anggap Harry penyebab kematian Cedric..of course Hermione banyak mainkan peranan...watak Neville pun semakin berkembang daripada budak yg senyap dan ala2 nerd skit..kepada seorang yg semakin berani dan menjadi antara watak penting dalam siri ni...dan part yg paling sedih of course masa Sirius mati di bunuh Belattrix....

September 20, 2007

Berpijak di bumi asing

Dah beberapa bulan berada di sini..bumi asing, suasana asing..tapi ukuhwah yg terbina dengan sahabat2 Malaysia yg lain cukup untuk menghilangkan sedikit rindu buat keluarga di tanah air…macam2 boleh dipelajari sepanjang berada di sini…macam2 boleh di timbang tara…hujan emas kah? hujan batukah? Berada di bumi asing menuntut ilmu tak sama rasanya dengan sekadar datang melawat mahupun berjalan2…. Sentiasalah panjatkan doa daripadaNya..semoga segala urusan dipermudahkan.. bak kata sahabat2 di sini, setiap perjalanan ada pahit manis nya..kita tak tau apa yg bakal mendatang..ada yg di uji di awal pengajian, ada di tengah pengajian mahupun di hujung pengajian.. ujian2 yg datang inilah yg sedikit sebanyak bakal mematangkan kita..sedikit sebanyak menuntut kesabaran dan keredhaan dari kita…tiada siapa yg tahu..hanya DIA yg maha mengetahui segalanya…. selain usaha, doa juga penting….panjatkan doa kepadaNya..kepada siapa lagi kita ingin memohon jika bukan kepadaNya…

June 4, 2007

Semoga selesai segala urusan dan semuanya selamat…

Sangat2 tiada mood untuk update blog…..my blog had been not updated for a few months….some of it hanya dalam bentuk draft dan tak di edit langsung….macam rancangan tergendala sebentar plak…nak buat macam mana…kadang2 tu bukannya tiada cerita..bukan tiada luahan hati..bukan tiada drama baru yg di tonton, bukan tiada novel baru yg dibaca…tapi tiada perasaan untuk masukkan semua itu di dalam blog atau menjadikan draft tu as reality…mungkin setelah semuanya selesai..semua perkara2 penting yang perlu diselesaikan selesai, barulah boleh sambung semula…mungkin dari tempat baru..mungkin dari bumi asing….hanya DIA yang mengetahui…semoga semuanya selamat…amin…

February 11, 2007

Meebo - communication - alternative

Your workplace or university block you from using YM? Or blocks you from using any other IM??? Cuba guna meebo…aku dah alami peristiwa sekat menyekat ni…actually bagus juga kalau block user dari guna segala IM ni…lagi2 dalam lab..bukan apa, nanti student tak buat kerja..datang lab rupanya nak chatting..pastu mana tau ada student2 lain yg memang nak guna pc untuk siapkan assignment, tak dapat plak nak guna disebabkan ada insan lain yg sibuk berchatting… tapi sekali sekala boleh kot….hahahahha..so, caranya..gunalah meebo…Address??? http://www.meebo.com/




First page of meebo.com…so, pilih je lah IM mana yg korang nak guna..just input your login and password...if you want to be invisible, just click on the checkbox… and then click sign on... pastu akan muncullah nama2 rakan IM korang sama macam normal IM…senang kan.. sama je kekdahnya macam guna IM lain…selamat mencuba…